7 признака, че диетата ви не е правилна

Понякога, покрай емоцията, че искаме да отслабнем, започване една диета, която продължава седмици, месеци… В един момент обаче се питаме дали е правилна. Може да се различни причините, поради които да преразгледаме диетата си. Ето кои са признаците, че трябва да промените хранителните си навици:

dieta-bez-zahar

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

7. Усещате глад. Ако винаги чувствате глад, трябва да преосмислите диетата си. Ако усещате глад през цялото време, значи не се храните достатъчно. Не трябва да приемате по- малко от 1200 калории. Ако ядете малко, променяте метаболизма си, като може да напълнете.

6. Уморена сте. Хроничната умора означава, че не се храните достатъчно или ви липсват вещества. Трябва да спите между 7 и 9 часа всяка вечер: ако диетата ви ви поддържа будни, страдате от безсъние или спите неспокойно, трябва да я преосмислите.

5. Не можете да тренирате. Ако сте прекалено изморена, за да тренирате, може би не сте избрали правилната диета. Трябва да приемате достатъчно протеини и въглехидрати, за да имате достатъчно енергия, така че или ядете малко, или неправилно.

travma-kosopad

4. Не се стараете много в работата. Храната трябва да ви дава енергия и да се чувствате концентрирани. Ако често правите паузи, за да ядете или ядете неправилни храни, чувствате летаргия следобедите.

3. Не излизате с приятели и роднини. Новата ви диета не ви позволява да излизате с приятели и роднини? Ако диетата вие толкова строга, че пречи на контактите ви с близките, трябва да се замислите.

2. Мислите за храна през цялото време. Когато сме на диета, е нормално да мислите за храна. Ако постоянно мислите калории, храна, сладкиши… сте на лош път.

1. Нямате менструация. Ако диетата ви е толкова строга, че ви е спрял цикъла, определено не е правилният хранителен план. Липсата на менструация показва много проблеми, може би означава, че тялото ви не функционира, както трябва. Определено трябва да се върнете към нормалното си хранене.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *