7 храни, които съсипват кожата с целулит

hrani-tselulit

Движението е сред основните фактори, които могат да ни предпазят от появата на целулит. Друг важен фактор е и храненето. Ето кои храни да избягваме, за да се предпазим от появата на целулит:

1. Сладко. За да имаме гладка и нежна кожа, без противните дупчици, трябва да ограничите до минимум приема на сладко. Захарните изделия увеличават количеството мазнини в тялото и задълбочават проблема с целулита. Бисквитите, палачинките, тортите и прочие лакомства съдържат много транс мазнини.
2. Мазнини. Съвременните храни обикновено съдържат много мазнини, при това вредни. Хамбургери, пици, пържени храни и изобщо всички видове бърза храна са сред основните врагове на красивата кожа.

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК:

torta
3. Сол. Води до задържане на течности, което е сред основните причини за появата на целулит. Не трябва да приемаме повече от 1, 5 грама сол на ден. Не бива да използваме много сол в готвенето и трябва да знаем, че много храни, които купуваме, също съдържат сол.
4. Газирано. Тези напитки са вредни не само за кожата, но и за здравето. Газираното съдържа много захар, консерванти и оцветители. Дори да са лайт, тези напитки се остават все така неподходящи.
5. Кафе. Кофеинът може да е опасен за състоянието на кожата. От друга страна, суровото кафе или утайката може да се използва за маски срещу целулит.
6. Рафинирано брашно. Това е бялото брашно. След преработка, то губи полезните си вещества. Хлябът, пастата и оризът не са подходящи за хора, които имат проблеми с целулита.
7. Сосове. Майонезата и горчицата, кетчупа водят до появата на целулит. Можете обаче сами да си приготвяте сосове, които не са така вредни за кожата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *