6 тънки трика за успешна диета

Да броиш калории и въглехидрати може да бъде изтощително, а освен това изисква и време. Има някои успешни техники, с които ще намалите драстично калорийният прием без да гладувате, ще потиснете апетита, но в същото време ще приемате куп здравословни витамини.

трикове за лесна диета

Диетични заливки за салати

Защо започвате с някакви си заливки, толкова ли са важни? Да. Важни са и то много. Защото цяла дузина успешни диети се провалят именно заради малките неща, на които не обръщаме внимание – сосове, безалкохолни, бонбонче – тук, хапка – там. Когато процесът на отслабване започне просто бъдете внимателни – избягвайте всичко излишно и не подценявайте на пръв поглед незначителните фактори. Забравете за продаваните от търговците сосове и си правете сами – ще положите малко усилия, но здравето ви го заслужава. А знаете ли, че 1 чаша безалкохолно съдържа калории колкото 1 цяло хранене?

Заменете белия ориз с кафяв

Първо на първо, кафевият ориз е в пъти по – здравословен. Съдържа по – големи количества витамини и минерални вещества, а освен това е по – малко калоричен. Ако днес изяждате по няколко порции, само от тази рокада ще спестите може би около 100 – 150 калории. Освен това кафевият ориз регулира кръвната захар и засилва чувството на ситост.

Тиква вместо захари в тестените изделия

Сами по себе си пекарските произведения от бяло брашно не са най – полезното нещо на света. Но все пак няма нищо лошо да си опечете едни хубави кифлички, да кажем веднъж в седмицата. Тогава обаче не посягайте към захарните лакомства за пълнеж, а ги натъпчете със здравословна и полезна тиква. Този съвет е полезен при всякакви други случаи, защото той просто ви учи да контролирате калориите чрез заместване на силнопитателни храни с други по – подходящи съставки.

Млечен сладолед

Заменете изкуственото мляко с биологично, а ако то бъде ниско маслено, по – добре от това няма накъде. То ще ви послужи за много неща, едно от които е приготвянето на домашен, вкусен млечен сладолед. Това също може да ви спести от 150 до 200 кал. за ден.

Ядки

Готови ли сте за революция против затлъстяването и лакомията? Ако отговорът е да, веднага заровете мазните гевречета в първия попаднал ви трап и тръгнете по пътя към мечтания силует. Вместо да нагъвате филии и други подобни произведения за разпускане, съвсем спокойно си хрупайте всякакви ядки и семена, колкото си искате и на пълна воля. Те са богати на протеин, полезни мазнини и въглехидрати.

Варени картофи

Експертите са единодушни, че само с няколко малки промени в диетата няма да отслабнете кой знае колко. Ето още един трик, който може да ви помогне. Просто заменете пържените картофи с варени, не прекалявайте със солта и … успех!

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *