5- те храни, които съдържат най- много калций

kalcii

Нека разгледаме кои са петте храни, най- богати на калций. Минералът е изключително важен за здравето ни и затова трябва да си го набавяме всеки ден от храната.

В днешно време здравословното хранене е нещо доста трудно. Всеки има редица вредни навици, свързани с храненето, от които е трудно да се отърве. Но все пак трябва да се стремим да го правим.

Свойствата на калция са важни както за подрастващите деца, така и за възрастните, които го използват, за да се предпазят от болести като остеопороза и други проблеми, свързани с костите. Калцият ни помага да имаме здрави зъби и кости.

Освен това, минералът ни помага за регулацията на нервните импулси и съкращаването на мускулите. Дефицитът на калций може да причини изтръпване на пръстите, мускулни крампи, загуба на апетит или анормален ритъм на сърцето. Затова трябва да си набавяме достатъчно калций ежедневно:

„СТАВИН КОМПЛЕКС“ – КРАЙ НА БОЛКИТЕ В СТАВИТЕ И КОСТИТЕ! ВИЖ ТУК:

kiselo-mlyako-otslabvane

КИСЕЛО МЛЯКО

Киселото мляко е един от основните източници на калций. Можем да го съчетаем с мюсли или плодове и така получаваме чудесна сутрешна или следобедна закуска.

СИРЕНЕ

Има различни видове сирена с различни вкусове. Сиренето пармезан обаче съдържа най- много калций. След това са моцарелата и швейцарското сирене. Едно парче на сутрешна закуска или на следобедна.

ПЪЛНОЗЪРНЕСТА ЗАКУСКА

Подсилената с калций закуска може да съдържа до 1064 мг калций. Сложете малко прясно или кисело мляко.

СОЯ

Чаша прясно мляко от соя ви осигурява 368 мг калций. Соята съдържа естрогени, които са много полезни за жените. Може да използвате соевото мляко за приготвянето на различни рецепти.

ВНИМАНИЕ! МНОГО ЧЕСТО СОЯТА Е ГМО.

ТОФУ

Приготвя се от соя. Съдържа високи количества калций, витамин В и различни протеини.

Богати на калций са и някои видове риба, като сьомгата, зеленолистните зеленчуци, мелазата и пр.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *