5 стратегии за успешна диета

Колко пъти ви се е случвало да започнете диета и да се откажете преди да сте постигнали желаните резултати?

Следващият път, когато започнете диета и искате да сте сигурни, че ще успеете, опитайте тези 5 стратегии за отслабване:

dieta-uspeh

1. Приемете страданието. Ако нямаше никакво ниво на физическо и емоционално страдание, всеки щеше да успее да отслабне. Ако искате да постигнете добри резултати, трябва да сте подготвени, че ще трябва да изтърпите известен дискомфорт.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

2. Спрете да си търсите оправдания. Не търсете оправдание, че нямате тялото, което желаете. Обикновено е комбинация от липса на подготовка, на движение, лош избор на храни, емоционален глад и други поведенчески реакции.

3. Мотивирайте се. Диетата е битка на волята. Биете се срещу себе си. Старото ви „аз“, което иска да запази старите хранителни навици срещу новото „аз“, което иска да живее по- здравословно. Помислете кое от двете искате да спечели и направете всичко възможно, за да го постигнете.

dieti-deistvat

4. Бъдете си самодостатъчни. Много хора забравят, че сами са отговорни за живота си, за решенията си и последствията. Разчитат някой друг да се справи с проблема им. Затова, научете се да сте си самодостатъчни. Това е стратегия на емоционално израстване. Вместо да се оплаквате от наднорменото си тегло, дайте всичко от себе си, за да се справите с проблема. Бъдете отговорни към тялото и здравето си.

5. Спрете да повтаряте, че диетите не действат. Най- голямата заблуда е, че диетите не действат. Дори много лекари защитават тази теза. Диетите си действат, важното е само да бъдат прилагани правилно. Разбира се, трябва да изберете и правилната диета за вас – според възраст, пол, физическа активност и пр.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *