5 най – засищащи храни по време на диета

Яж повече за бързо отслабване

позволени храни при диета

Ако трябва да опишем идеалната храна, може би ще кажем нещо от сорта: здравословна, вкусна и питателна. Да е такава, че една хапка от нея да ви държи сити с часове и да ви предпазва от безумно тъпкане през нощта. Въпреки че такава храна в действителност не съществува (нищо и никой не е идеален на този свят), продуктите с богато съдържание на фибри и протеин могат много да помогнат. Ето някои от тях.

Печени картофи

Много диетолози несправедливо демозират картофите и въвеждат тотална забрана за консумация по време на диета. В действителност този кореноплоден зеленчук е сред най – силните гладоукротители, а изследванията го поставят на едно от първите места по засищане. Както някой някога беше казал, не е важно дали ядете картофи, а как ги ядете. Тоест, нека те да са варени или печени на фурна, а не пържени или с тон олио.

Супа от боб

Супите са с високо съдържание на вода, което означава, че те запълват стомаха повече с по – малко калории. Особено полезни са супите с бобови култури, които съдържат в себе си много растителен протеин, фибри и устойчиви въглехидрати.

Яйца

Шампионът на протеиновите храни. Проучване на Университета в Сент Луис установи, че хората които ядат варени яйца на закуска, консумират с 330 калории по – малко, сравнено с останалите. Дължи се на високото съдържание на протеин, а яйцата са една от малкото храни, които съдържат в себе си всичките девет незаменими аминокиселини.

Биологично кисело мляко

В Харвард по категоричен начин установиха (а и не само те), че бъгарското кисело мляко е една от перфектните за отслабване храни. Млечният протеин увеличава и удължава чувството за закищане, което води до нормализиране в нивата на кръвната захар и намаляване приема на храна.

Ябълки

Ябълките са едни от малкото плодове, съдържащи в себе си пектин. Това вещество забавя храносмилането по естествен начин и насърчава засищането.

http://www.youtube.com/watch?v=wML8YUtsQRs

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *