5 храни, които стабилизират кръвната захар

kravna-zahar-1

Знаете ли, че някои храни имат свойството да регулират нивата на кръвната захар по естествен начин? Когато тези нива са объркани, водят до внезапен, остър глад, най- вече ни се яде сладко.

Нека разгледаме някои храни, които могат да поддържат стабилни нивата на кръвна захар и ни предпазват от внезапни атаки на глад:

1. Стевия. Това растение произхожда от Парагвай и е най- популярният естествен подсладител. Сред множеството му свойства е и това да регулира глюкозата в кръвта. То е сред най- известните природни средства при третиране на диабет тип 2. Научно е доказано, че приема на три чаши дневно отвара поддържа стабилни нивата на глюкозата. Стевията не съдържа никакви калории, така че може да задоволи апетита ви за сладко. Може да използвате стевията вместо захар, за да подслаждате напитките си.

2. Канела. Също като стевията, канелата намалява нивата на кръвната захар и забавя изпразването на стомаха, с което понижава покачването на захарта, което често се случва след хранене. Можем да я използваме в кухнята по най- различни начини. Ароматизира много сладкиши и десерти.

„ДИАБЕСТАН“ – ДИАБЕТ  И ВИСОКО КРЪВНО ПОД КОНТРОЛ! ВИЖ ТУК:

kanela-otslabvane

3. Бирена мая. Една от най- хранителните добавки, които съществуват. Регулира нивата на кръвната захар най- вече заради съдържанието на хром. Балансира нервната система и е много полезна също за косата, кожата и ноктите. Можем да консумираме на прах, смесена със сок и кисело мляко. Ако я приемаме с други храни, ще подобрим усвояването на вещества.

4. Грах. Наричат го растителния инсулин. Затова не трябва да отсъства от храненето ни. Почти не съдържа захар. Можем да го ядем пресен или замръзен.

5. Овес. Високо хранителна култура, богата на фибри, витамини и минерали, които регулират кръвната захар. Доставят ни енергия, регулират храносмилането и успокояват нервите.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *