5 храни, които са толкова калорични, колкото и бързата храна

kolbasi

Много хора прибягват до бързата храна, за да утолят глада си бързо и да си спестят дългите часове готвене. Когато си я хапнем обаче, се появява чувство на вина, тъй като знаем, че съдържа много калории и е сред причините за напълняване.

Дори да се стараем да избягваме бързата храна, в ежедневието ни има доста храни, от които се напълнява също толкова много. Ето някои от тях:

1. Бял хляб. Много хора си мислят, че се напълнява най- много от бързата храна заради месото, сосовете и други подобни добавки. Сами по себе си не са толкова опасни за талията ни. Но в съчетание с белия хляб, се получава истинска калорийна бомба. Четете етикетите на хляба и винаги търсете пълнозърнест.
2. Колбаси. Обикновено съдържат много мазнини и натрий. Химически консерванти, които влияят върху качването на килограми и причиняват проблеми с метаболизма. Това са т.нар. празни калории, защото нямат никаква хранителна стойност.

„ДИЕТИН КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

dieta-liato-1
3. Сладолед. Ако искате да отслабнете или да поддържате фигурата си, сладоледът не е най- подходящата храна. Може да се превърне в сериозно препятствие за изгарянето на мазнините. Сладоледът съдържа много калории, захар и мазнини, които се натрупват в тялото.
4. Суши. Вярно е, че водораслите са нискокалорични и препоръчителни за отслабването. Обикновено обаче съдържа и други съставки, които добавят доста калории, най- вече сосовете.
5. Готови салати. Снежанка, руска салата, европейска салата – не се лъжете по думата „салата“. Съдържат много майонеза и други мазнини, които са доста калорични. Съдържат и много сол. Въпреки че зеленчуците са нискокалорични, в съчетание със сос или дресинг, вече стават доста висококалорични.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *