5 храни, които провокират целулит

celulit-prichini

Един от фактори, които най- много влияят върху появата на целулит, е храната. Ето кои групи храни да избягвате, за да премахнете целулита си:

1. Солени храни. За да регулираме нивата на течности в тялото е необходимо да поддържаме баланс между натрий и калий. Докато двете са балансирани, тялото елиминира излишните течности и ги поддържа регулирани. При повечето хора обаче тези два минерала са в дисбаланс, тъй като повечето храни са богати на натрий и причиняват задържане на течностите. Това е проблем директно свързан с появата на целулита. Затова, замествайте солта с алтернативи като: мащерка, дафинов лист, черен пипер, чесън и др.

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК:

sol-otslabvane
2. Рафинирани въглехидрати. Трудно можем да ги елиминираме на 100% от храната си, защото се съдържат в повечето. Но храни като бял хляб, бял ориз, паста, бяла захар повишават нивата на глюкоза в кръвта, а тялото се опитва да ги неутрализира като вдига инсулина. А хормонът инсулин превръща захарите в мазнини, а те са сред основните причинители на целулита. За да ограничим приема на рафинирани въглехидрати, можем да ги заместваме с пълнозърнестите им еквиваленти.
3. Наситени и транс мазнини. Освен че образуват целулит, предизвикват натрупване на мазнини по тялото и засягат кръвообращението. Важно е да намалим и/или ограничим пържената храна.
4. Рафинирани храни. Съдържат съставки, които не са препоръчителни за храненето ни. Тези храни обикновено съдържат много натрий, наситени мазнини, рафинирано брашно, захар и др. Заради тези вещества тялото ни не получава полезните хранителни вещества, а само големи количества захар и брашно.
5. Газирани напитки. Тези напитки съдържат захар и натрий, а те водят до задържане на течности и натрупване на мазнини. Тези напитки съдържат много химикали и консерванти, които усложняват проблема с целулита.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *