5 храни които ни разболяват

топ 5 вредни храниВярно ли е, че храната може да ни разболее? Ако не се сещате сами за отговора, нека да кажем, че той е „Да”. Например, хората ядящи богати на мазнини и захар храни са доста по – застрашени от развитие на цели купища с болести, сравнено с хората консумиращи повече плодове и зеленчуци.

Наравно със стреса, вредните храни са най – честите причинители на рак, диабет и сърдечни заболявания, дори и смърт. За любителите на пикантната кухня рискът да развият рак на стомаха е цели 4 пъти по – голям.

Внимание! Ето кои са продуктите, причиняващи болест:

Рафинирано растително масло. Въпреки че има растителни масла препоръчвани като здравословни (от шафран и царевица например), те повишават риск от развитие на исхемична болест на сърцето. Вместо тях приемайте зехтин и олио от рапица.

Тлъсто червено месо. Храните опаковани с наситени мазнини възпрепятстват добрия холестерол, противовъзпалителните процеси, увреждат кръвоносните съдове. Като пряко следствие се появяват високо кръвно и различни сърдечни болести. Не е необходимо да се откажете окончателно от пържолите, достатъчно е малко да намалите количеството и да си осигурите постно месо без тлъстини.

Пекарски изделия от бяло брашно. Бисквити, хляб и всякакви пакетирани храни завишават нивата на възпалителния протеин PAI -1, което води до поява на диабет тип 2.

Полуфабрикатите. Японски учени инжектираха обичайни за производството на полуфабрикати вещества на лабораторни мишки и с ужас установиха, че 99 % от тях развили затлъстяване, диабет и чернодробни болести.

Безалкохолните напитки. 500 млади мъже взеха участие в швейцарско проучване върху консумацията на безалкохолни напитки (газирани и негазирани). В продължение на 6 месеца те приемали по 2 литра безалкохолно от магазина и в края на експеримента резултатите били ужасяващи. Рискът от инфаркт, инсулт, затлъстяване и диабет се повишил с цели 109 %, а основен виновник – захарта или използваните подсладители. Решението – сменете купешките продукти с домашна преса за плодове.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *