5 полезни храни за женското сърце

Нови изследвания показаха, че редовната консумация на плодове намалява риска от инфаркт при жените

горски плодове срещу инфаркт

Къпини

Вкусни, красиви и загадъчни, къпините са богати на полифеноли и могат да помогнат за предотвратяване не само на сърдечно – съдови заболявания, но дори и на рак. Сравнено с другите плодове съдържат невероятно количество фибри – само в една чаша има повече от 7 грама (препоръчителният прием на фибри е 25 – 35 грама за ден). Богати са на витамин С, желязо, калций и витамин А.

Съвет: Можете да ги ядете сурови, както и като вкусно допълнение към здравословен кейк или пълнозърнест хляб.

Боровинки

Яденето на боровинки усилва паметта. Тези малки плодчета имат висока концентрация на съединения, помагащи за разширяване на артериите и съответно подобряват работата на кръвоносната система. Боровинките също така имат много антиоксиданти, фибри и витамин С. Специалистите ги препоръчват за защита от инфаркт.

Ягоди

Пълни с витамин С, отличен източник на фолиева киселина (В9), която също защитава сърцето. Подобно на боровинките съдържат разширяващи кръвоносните съдове химически съединения, предотвратяват образуването на плака. И още нещо: ягодите са чудесно средство за натурално избелване на зъбите.

Малини

Първи братовчеди на къпините, богати на фибри и здраве. Само половин чаша малини доставя 4 грама фибри, 25% от препоръчителния дневен прием на витамин С и манган. Опитайте да ги добавите към вашата диета, стига да ви е възможно.

Червени боровинки

Тези малки плодове са особено полезни за жените, препоръчва се да се консумират целогодишно. Наред с другите ползи, червените боровинки увеличават нивата на добрия холестерол, предотвратяват инфекции на пикочните пътища. Печеливша стратегия за дълго здраве.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *