4 мита за диетите, които водят до обратния ефект

dieta-meniu

Дали диетата, която спазвате, не е пълна с лъжи и дезинформация, които ви пречат да отслабнете? Трябва да сме много добре подготвени преди да се подложим на диета за отслабване, тъй като винаги има много митове, които може да объркат нещата.

4 МИТА ЗА ОТСЛАБВАНЕТО, С КОИТО ПОСТИГАТЕ ОБРАТЕН ЕФЕКТ

МИТ № 1: Диетичните напитки помагат за отслабването.

Повечето диетични напитки са по- нискокалорични от обикновените, тъй като не съдържат толкова захар. Проблемът обаче са изкуствените подсладители, от които също се напълнява. Изследванията показват, че изкуствените подсладители стимулират вкусовите рецептори, които усещат сладкото. Панкреасът освобождава повече инсулин, най- важният хормон за натрупването на мазнини. Когато тялото ни се подлъже по заместителя на захарта, се подбужда апетита ни към сладки храни. Резултатът: чувствате още по- силен глад и по- трудно се засищате, което води до напълняване.

МИТ № 2: Колкото по- малко калории приемате, по- бързо ще отслабнете.

Може да ви изглежда противоречиво, но ако намалите прекалено много калориите, това ще се отрази лошо на талията ви. Тъй като 3500 калории се равняват на 500 грама мазнина, това означава, че ако приемате с 3500 калории по- малко седмично, можете да отслабвате с 500 грама на седмица. Това означава, че всеки ден трябва да приемате с 500 калории по- малко.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

pasta

МИТ 3: От пастата се напълнява.

Проблемът не е пастата, а порциите. Ако ядете прекалено много от дадено нещо и не се движите, в тялото се натрупват излишни мазнини. Независимо дали става въпрос за хляб, паста или ориз, важен е броят на калориите, които приемаме, а не дали са въглехидрати. Като добавите и калоричен сос към пастата, не е странно, че пастата има толкова лоша слава.

МИТ 4: Ако се храните след 20 часа, ще напълнеете.

Има нещо вярно в този мит. Когато се храним след 20 часа, тялото ни е по- склонно да трупа мазнини. Преумората е основният виновник в този случай, тъй като можем да поемем много вредни храни, от които лесно се напълнява.

Важното е да знаем кое е вярно и кое – не, когато говорим за отслабване, защото подобни заблуди, могат да опропастят опитите ни.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *