4 диетични храни със скрита вреда

От тях се затлъстява сериозно

диетични храни

Някои от любимите здравословни храни могат да са изключително опасни, заради високо съдържание на калории и наситени мазнини: мюсли, кисело мляко и дори овесени ядки. Ето четири от най – популярните:

Подсладено кисело мляко = Калорична бомба

Подгответе се за шок. Натуралното кисело мляко обичайно съдържа само 16 гр. мазнини за една чаша, но ако се подлъжете да ядете от подсладените млекца горчиво ще съжалявате. В някои от тях има добавени подсладители, които се равняват на невероятните 4 ч. л. захар! Представете си колко нещо е това в една малка опаковка от 200 гр.

За да не допускате подобни пробиви във вашата диета, купувайте биологично кисело мляко (най – добре си го правете вкъщи) и когато решите да го подсладите, просто си сложете лъжичка – две пчелен мед. Така ще снабдите тялото с полезни вещества и много, много протеин.

Бисквитки и бонбони „без подсладители”

Не се оставяйте да ви мамят. Сочените от производителите „здравословни” продукти без захар, всъщност са доста опасни. Дори и да нямат бяла захар в себе си, със сигурност съдържат някакъв друг подсладител, който навярно е още по – вреден за здравето, имат и много мазнини. В най- лошият случай ще попаднете на продукт, от който коремът се подува неприятно, получавате диария и главоболие.

Когато ви се дояде сладко не се стискайте, дори по време на диета може да се отклоните за малко от правия път. Но нека това да е мед или хубав шоколад (най – добре черен, натурален).

Ядки микс – Лошото момче на храните

Купените от магазина пакетчета с микс от ядки и сушени плодове е супер вреден, защото в 99% от случаите са покрити с хидрогенирано палмово масло за по – добър вкус и дълготрайност.

Решението е да си правите микс от ядки и сушени плодове вкъщи, не е толкова трудно. Просто смесете ядки, ставиди, сушени кайсии, овесени ядки, няколко парченца шоколад.

Вегетариански чипс

Продуктите от голямото чипс семейство с нищо не са по – добри от изброените по – горе храни. Съдържат ужасно много сол и мазнини, чиято консумация съвсем не е добра стратегия при отслабване. Още повече, че пакетчетата обикновено съдържат, да го кажем, не толкова пресни продукти, към които за маскировка има прибавени тонове оцветители.

Най – добрата идея е да си правите тротила чипс сами. В интернет има десетки лесни рецепти, които бихте могли да изпълните без особени проблеми. Погледнете тази Домашна рецепта за тротила чипс.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *