4 храни които ядете по грешния начин

здравословното хранене

Зеленчуци: приготвяте ги в микровълновата или варени. Трябва да се правят на пара.

Когато готвите зеленчуци на пара, полезните хранителни вещества у тях се запазват в много по – голяма степен, сравнено с другите два метода. Това важи с особена сила за растителната съставка Sulforaphane, която има уникални и невероятни антиракови свойства. Широко разпространена в кръстоцветните зеленчуци като зеле, карфиол, броколи и др. Готвенето на пара наистина е малко по – бавно, но за сметка това в пъти по – полезно.

Ягоди: режете ги преди консумация

Целите ягоди съдържат в себе си между 8 и 12 процента повече витамин С, сравнено с нарязаните. Това се дължи на факта, че прекия контакт на витамин С със светлина и кислород го разрушава. За да запазите максимално полезността от ягодите ги съхранявайте на хладно място (в хладилника).

Домати: полезно е да се пекат

Яденето на сурови домати не може да се окачестви точно като грешка, но малко хора знаят, че са полезни и печени. Топлината отключва неподозирани у тях свойства, които спомагат за борба с инсулт, рак на простатата и помагат мозъчната дейност като цяло.

Замразени храни: умишлено ги избягвате в магазина

Да, пресните храни са най – полезни, но когато няма друго (през зимата например), замразените също вършат чудесна работа за вашето здраве. Последното изследване във Великобритания показа, че полезността на замразените плодове и зеленчуци намалява с не повече от 30 %. Да купувате замразена лятна продукция при всички случаи е по – удачен вариант, отколкото да приемате само силно обработваната с химикали зимна от парниците.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *