3 причини за спиране на диетата

dieta-spirane

Да се мисли за предсрочно прекратяване на диетата за отслабване не е нещо, което ни минава през ума, когато я започваме. Спазването на диета може да е наистина тежко, особено ако го правите за първи път. Трябва да сте много мотивирани, концентрирани, отдадени, за да успеете. Ако трябва по- рано да прекратите диетата, има много съмнения.

Дори ако трябва да спазвате диета за отслабване или за подобряване на здравето, определени ситуации трябва да ни накарат да я спрем, без да се колебаем.

1. Наранявания или физически травми. Това е една от най- често срещаните причини. Много хора, които посещават тренировки с висока интензивност, като аеробика, танци, кикбокс, изискват допълнителни усилия, за да се движи тялото. Такива упражнения с висока интензивност причиняват наранявания като фрактури, изкълчвания, и пр. Трябва да спрете диетата, докато се излекувате.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

2. Зле планирани или приготвени хранения. Ако диетата ви изисква да ядете по 1000 калории или по- малко дневно, трябва да я прекъснете. По- малкия прием на калории помага за отслабването, но и лишава тялото от полезни вещества, необходими за правилното му функциониране. Остър недостиг на въглехидрати причинява слабост в тялото. Това означава, че много трудно се справяте дори с елементарни ежедневни усилия. Ако не се храните правилно, веднага трябва да спрете диетата.

glad-dieti-1

3. Диетата не действа. Повечето действат, ако ги спазвате стриктно. Не може да изяждате по един голям сладолед дневно и да очаквате да отслабнете.

Ако редовно тренирате, като се храните балансирано и здравословно, може да свалите излишните килограми. Ако продължавате да ядете хамбургери, пържени картофи, шоколад, сладолед и други мазни храни, ще се провалите, дори и да тренирате.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *