3 причини да избягвате „свободния ден“ в диетата

За повечето хора спазването на диета означава да се хранят внимателно няколко дни и да очакват „свободния“ ден, когато е позволено да се яде, каквото искаш. Така се изгражда психологическа взаимовръзка, че като спазваш диетата, трябва да има награда.

dieta-izkushenie

Въпреки че е нормално в режима да са позволени някои храни, които излизат извън схемата, трябва да сме особено внимателни с тези „свободни“ хранения.

1. Системата за възнаграждение не действа.

Отслабването изисква перманентна промяна в начина на живот и това трябва да е промяната. Не трябва да е мъчение, което трябва да изтърпиш, за да ядеш после, каквото си поискаш. Възнаграждението не трябва да се свързва с храна.

За награда трябва да се чувстваш добре с новите си навици. В такъв случай можете да включите малко сладко, но не трябва да ядете пилешко и броколи с надеждата скоро да дойде моментът, в който да излезете от диетата.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

dieta-saveti

2. Добре е да се поддържа баланс.

Идеята е да изградите баланс в храненето. Тъй като истинската ви цел е да отслабнете, не трябва да излизате от диетата. Само трябва да поддържате баланс между здравословната храна и тези изкушения, които не може да ядете всеки ден. Ако някой ден решите да изядете парче торта или друго, направете го. Следващото хранене е според здравословния режим и продължавате нататък.

3. Внимавайте с вината.

Идеята да се лъжите по време на диетата, не е добра. Да правите капан означава да не сте откровени. Не попадайте в капана на следната мисъл: „От понеделник до петък се храня здравословно, затова през уикенда мога да ям, каквото си искам“. Това ще ви породи чувство за вина и нездравословна връзка между храната и мозъка ви.

Подигравката с диетата я превръща в нещо временно, което ще отмине или нещо, което правите по задължение. Така трудно ще се справите с наднормените килограми.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *