10 мита за диетите

Трудно е да задържиш диетата си за отслабване, особено когато нямаш правилна информация. А всеки час излиза нов мит! Как човек да повярва в качествата на храната или в тренировката си? Затова ви предлагаме 10- те най- разпространени мита за диетите за отслабване:

Най- доброто средство за отслабване – „Диетин- комплект“. ВИЖ ТУК

диети

1 . Да не се яде след хранене. Чували сте хиляди пъти: „Не яж след 8 часа, защото ще се превърне в мазнина“. Всъщност не е важно кога ядете, а колко ядете. Въпреки това тялото ще усвои храната по един и същи начин, независимо от часа. Все пак внимавайте с късните закуски – не можете да ги правите, ако вече сте приели определения брой калории.

2 . Колкото по- малко калории ядеш, по- малко ще тежиш. Истина е, че ако намалите калориите ще отслабнете, но ако драстично намалите калориите, в бъдеще ще има отрицателен ефект. Ако сте свикнали да приемате по 1,800 калории и изведнъж минете на 1,000, инстинкта ви за самосъхранение ще се задейства и ще примирате от глад. Ако намалявате калориите, бъдете разумни.

3 . Въглехидратите са враг. Всъщност тялото се нуждае от въглехидрати, за да има енергия, но това не означава, че трябва да ядете всичко. Уверете се, че ядете само необходимото – боб, плодове, зеленчуци и др, които са необходими, за да е здраво тялото ви.

4 . Зима означава напълняване. Когато температурата падне, теглото ви се качва, а вие си казвате, че тялото ви има нужда от повече топлина. Когато е студено, тялото ви трябва да работи повече, за да се стопли. А това означава естествено топене на калории. Ако усетите, че сте напълнели, когато температурата навън е паднала, обърнете внимание на упражненията си и хранителните си навици.

5 . Белите храни не са полезни. Когато става въпрос за храна, не се водете по цвета й. Някои цветни плодове са добри за вас, а други трябва да избягвате. Например, бананите съдържат калий и витамин С, а белият хляб няма никакви вещества.

6 . Ако правите упражнения на празен стомах, топите повече мазнини. Когато правите упражнения, без преди това да сте яли, тялото има по- малко енергия и горите калориите по- бавни. Хапнете нещо малко 4 часа преди диети2тренировка и сандвич един час след това.

7 . Пропускане на хранене, помага да отслабнете. Ако пропуснете закуската или обяда, ще сте по- гладни и е възможно да ядете повече. Обикновено ще искате да ядете сладко или солено. Контролирайте апетита с малки закуски през деня.

8 . „Диетичните“ храни помагат да отслабнете. Това, че един продукт е обявен като „нискомаслен“ или „нискокалоричен“, не означава, че ще помогне в диетата ви. Ако продуктът е с малко калории, може да е пълен със захар и мазнини. Винаги четете хранителната информация на етикета.

9 . Вегетарианците тежат по- малко. Може да изглежда вярно, но в някои случаи може да се напълнее. Въпреки че вегетарианците намаляват теглото, много мазнини, които се съдържат в месото, ги поемат от негови заместители. Понякога тези мазнини са много калорични.

10 . Правенето на диета и спирането й убива метаболизма. Много хора вярват, че с времето правенето на диети и спирането им, може да увреди метаболизма ви и да се отрази на способността ви да отслабвате. Тази цикличност може да има други негативни ефекти като ниско самочувствие и намаляване плътността на костите.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *