10 храни, които не трябва да присъстват в диетата ни

dieta-izkushenie

Ако се чудите какво да ядете и какво да изключите от менюто си, за да отслабнете, ето какво предлага екип учени от Нова Зеландия:

ХРАНИ, КОИТО ПРЕЧАТ НА ДИЕТАТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ:

1. Бял хляб. Няма никаква хранителна стойност, съдържа само прости въглехидрати.
2. Зърнени закуски със захар. Обикновено ги рекламират като „здравословни“, но съдържат много подсладители.
3. Растително олио. Обикновено е много рафинирано. Диетолозите препоръчват употребата на зехтин екстра върджин.
4. Пълномаслено мляко. Ако имате нужда от повече калций в диетата си, ето как да си я набавите. Но млечните продукти обикновено съдържат и много мазнини. Затова, най- добрият вариант е или да са обезмаслени, или да са от растения, като бадеми или соя.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

parjeno
5. Картофи. Не е вредно да ядем картофи от време на време, особено когато са варени или печени. Но избягвайте да ги ядете пържени. Освен това съдържат и много нишесте.
6. Внимавайте с дресинга за салатите. Комбинация от оцет или лимонов сок със зехтин е много подходяща. Но оттам нататък избягвайте различни варианти за овкусяване.
7. Зеленчуците могат да са сурови или леко сварени. Ако ядете много фибра, коремът ви може да се подуе, ще усещате газове и може да се появи запек.
8. Колбаси. Яжте чисто месо, без излишни тлъстини и подправки.
9. Плодове сокове от кутии или бутилки. Обикновено си мислим, че натуралният сок е много подходящ за диетата ни. Обаче те съдържат много захар и оцветители. Затова, най- сигурно е вие да си приготвяте соковете у дома.
10. Извара. Обикновено се препоръчва за отслабване, защото съдържа малко калории. От друга страна обаче, съдържа много сол.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *