10 грешки които провалят диетата

Всеки зрял човек покачва теглото си с около 1. 5 килограма годишно, сочат статистическите данни от Центъра за световно здраве в Ню Йорк. Причините за това са много: напредването на възрастта, начинът на живот, промени в нивата на хормоните, загуба на мускулна маса. В крайна сметка, до навършване на 50 години „опаковката” от тлъстини може да набъбне с невероятните 40 килограма.

„Диетин Комплект“ при всякаква диета за отслабване

диети

Рано или късно всеки от нас се сеща, че вече му е време за отслабване и ако трябва да сме честни, повечето се чувстват обезкуражени. Защото изгарянето на 40 кг съвсем не е шега работа, но за щастие не е невъзможно. Нежни са три неща: мотивация, диета и фитнес.

Мотивацията и тренировките са ясни (в повечето случаи), но надеждната диета за отслабване е по тънката част. Защото храненето стои в основата на всичко и от него зависи дали ще се чувстваме добре или зле. Ето кратък списък на десетте най – чести грешки по време на диета:

Не ядете достатъчно. Отдавна се знае, че отслабване с прави с правилно хранене, а не с глад. Не допускайте грешката да се подлагате на тежки диети, защото не само няма да постигнете нищо, но и може сериозно да се увредите.

Избягвате или прекалявате с кофеина. Последните проучвания са категорични: кофеинът е полезен, но само до определена степен. В малки количества действа тонизиращо на психиката и мускулатурата, в големи тормози черния дроб и ограничава изгарянето на мазнини. Пийте не повече от 2 чашки кафе на ден. Също така имайте предвид, че черният чай, колата и енергичните напитки също са с голяма концентрация на кофеин.

Бели въглехидрати. Всички тези са забранени: бял ориз, захар, бяло брашно, олио.

Не пиете вода. Задължителна при отслабване х 2 лт / ден. Силно препоръчително е да пиете студена вода.

Пестициди в храната. Трудно да се избегне, тъй като стоките в търговската мрежа у нас на 99% са нискокачествени и буквално бъкат от токсини (дори плодовете и зеленчуците). Все пак намерете начин да си намерите естествени храни, въпреки че съвсем не е лесно.

Липса на протеин. Приемът на достатъчно белтъчини е основа на всяка здравословна диета. Именно те са веществата, изграждащи мускулите и едно от най – силните средства за естествено топене на мазнини.

Недостиг на желязо. Този микроелемент също е от особено значение при отслабване, а и за здравето като цяло. С негова помощ се транспортира кислород към мускулите и при недостиг се чувствате изтощени.

Витамини. Ако не приемате достатъчно витамини и имате липса на някои от тях, не се чудете защо работите не стават. Набавяйте си ги по всички възможни методи – чрез храна и суплементи.
Пиете алкохол. Да, омръзнало ви е да слушате „глупостите” против алкохола, но истината е една – той е сред основните причинители на затлъстяване. Все пак никой не е казал, че трябва да се превърнете в отшелници, но не прекалявайте.

Не си водите фитнес дневник. Психолозите са категорични, че дневникът за отслабване е задължителен. В него отбелязвайте всичко което ядете и правите. Така лесно ще откривате грешките и ще правите необходимите промени.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *