Ядките спасяват живота – за здраво сърце и стройно тяло

Консумацията на една шепа ядки дневно, намалява риска от сърдечно – съдови болести с цели 20% и с 11% от развитие на рак. Това сочи ново изследване на катедрата за обществено здраве към университета Харвард. Благотворното влияние върху здравето идва по много начини, ето какво казва експертът д-р Фъч:

ядки за отслабване

„Чрез заместването на богатите на въглехидрати закуски с ядки, на първо място намалявате натоварването на организма. Ползите от ядките обаче не свършват дотук, защото те са изключително силни биоактивни хранителни вещества и ускоряват в пъти метаболизма”

Медикът допълва, че до момента има твърде малко изследвания за ползите от ядките. Въпреки това силно препоръчва на всички да ги консумират. Ето кои са трите най – полезни вида:

Бадеми за отслабване

Супер средство при диети за отслабване, засищат тялото и намаляват чувството за глад. Пората консумиращи редовно бадеми отслабват с невероятните 62% по – успешно от другите, като губят с 56% повече мазнини. Бадемите са с високо съдържание на фибри, протеин и други супер полезни съставки.

Лешници

Най – добри по време на здравословна диета. Ако включите по една шепа лешници в дневното си меню, за 2 до 3 месеца ще подобрите цялостното си здравословно състояние. Имайки предвид бавните темпове на природата, това е доста кратко време, след което ще усетите прилив на нови сили.

Орехи

Перфектният помощник на сърцето. Това е доказано чрез огромен брой проучвания. Орехите имат силата да намалят възпалението, понижават нивата на вредния холестерол и триглицеридите, чрез което си действие занижават в пъти риска от сърдечни болести. Дължи се на голямата концентрация полифеноли (антиоксиданти) в орехите, които предотвратяват натрупването на плака в артериите.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Ядките спасяват живота – за здраво сърце и стройно тяло"

  1. quest bars cheap   09.10.2019 at 16:21

    I have read so many posts regarding the blogger lovers except this paragraph is really a fastidious piece
    of writing, keep it up.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *