Цветът, който те кара да ядеш по – малко

Със сигурност вече знаете доста трикове, които помагат да ядете по – малко: бавно дъвкане, повече спане, пиене на вода и още няколко поне. Е, най – новият може би изглежда малко налудничаво, но даде страхотни резултати по време на проучване. А той е следният:

„Диетин Комплект“ – намалява апетита и помага за отслабване

цветове и хранене

Яжте далеко от червения цвят

За проучването бяха поканени 240 участника, на които бяха дадени обилни порции пуканки и шоколадов чипс, съответно разпределени в червени, бели и сини чинии. Оказа се, че тези в червените съдове ядоха най – много от всички, следвани от отборите на сините и белите.

На какво се дължи това? Предишни проучвания посочиха, че цветовият контраст между приборите и храната има ключово значение. Този път обаче стана ясно нещо, за което никой не се бе сетил досега – червеният цвят просто привлича внимание и повишава концентрацията. Така по неведоми пътища мозъкът се насърчава да обръща повече внимание на това което е в чинията и ни кара да омитаме всичко до последната трошичка.

Въпреки откритието си учените предупреждават, че резултатите не могат да се смятат за 100% достоверни, тъй като изследването до момента е извършено само върху една група участници. Казано с други думи, те не са напълно сигурни, че сервирането в червена чиния автоматично повишава апетита. Независимо от това нищо не ви пречи да опитате – просто скрийте червените прибори за известно време и вижте какъв ще бъде ефектът.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *