Фитнес диети – правилното планиране

Дори и най – качествената фитнес тренировка за отслабване няма да ви помогне да се избавите от излишните мазнини, ако вашата диета не отговаря на стандарта. Планирането и спазването на здравословен хранителен режим е изключително важно за изпълнение на поставените цели, пишат във www.otslabvane-dieti.net

фитнес диети

Каквото и да правите помнете пет важни неща:

  1. релефната коремна преса се прави в кухнята, а не в залата за фитнес
  2. при отслабване приетите калории са по – малко от изразходваните
  3. завишаване количеството протеин
  4. всяка диета се променя във времето, за да отговаря на актуалната ситуация
  5. хранете се по 6 – 8 пъти на ден

Когато говорим за качествено отслабване без загуба на мускулна маса (наричано „орелефяване” във фитнес жаргона), диетата играе първостепенна роля. Днес например може да направите 10 000 коремни преси, но ако след това се натъпчете със захар и олио, ефектът ще бъде равен на нула. Тайната на горене се крие в храните които ядете и следва да осигурите на тялото точното количество с подходящо качество.

От друга гледна точка, ако поглъщате по 4 000 калории на денонощие (което си е страшно много), също не може да очаквате положителни резултати. Коремът и дупето ще продължават да растат, а запазвайки такова съотношение, скоро ще започнете да се търкаляте по улиците вместо да вървите. Накратко: при разход от 2 000 кал. днес, приетите не би следвало да надвишават 1 500.

Много е говорено и писано за дневната нужда от протеин, но въпреки това повече от половината фитнес маниаци така и не знаят какво и колко да ядат. Най – лесният начин да установите точното количество белтъчини е да умножите вашето моментно тегло * 2 (грама протеин) и така да установите от какво се нуждаете за отслабване. Ако например сега сте 65 кг., то вашата диета включва ~ 130 гр. протеин дневна дажба.

На всеки две седмици се очаква да актуализирате всяка една диета. Това правило е следствие от казаното в предходния пасаж. Защото при тегло от 65 кг. нуждите са едни, но при 59 или 80 кг. стават доста по – различни.

Тялото очаква непрекъснат прием на калории. Това е и причината, поради която съвременната наука съветва фитнес почитателите да се хранят по няколко пъти и да изхвърлят окончателно остарелият триразов модел. Подавайки по – малки количества, но по – често, стомахът ще има „занимание” през целия ден и ще се предпази от стресова ситуация. Мускулите ще бъдат пълни с енергия, метаболизмът ще се ускори до възможно най – много.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *