Топ 5 екзотични храни за жени

Чувствате, че животът зацикля и вече е крайно време да опитате нещо ново? Не се страхувайте, защото сега ще ви предложим 5 суперхрани за жени, които ще ви помогнат не само да стимулирате здравето си, но и да започнете дълго мечтаното отслабване.

„Диетин Комплект“ – Полезен при диета за отслабване

годжи бери

Годжи Бери

Тези малки оранжево – червени плодове растат в далечен Китай, където лечебните им свойства са познати от векове. Богати на картеноиди (супер мощни антиоксиданти), изчистващи тялото от токсини, сигурно превантивно средство срещу рак и сърдечни болести. Експертите препоръчват да се консумират самостоятелно или като добавка към полезната овесена каша сутрин. Също така може да си правите чай от тях, като напитката е известна като средство за повишаване на енергията.

Сок от червено цвекло

Забравете за изкуствените спортни напитки за възстановяване, защото сокът от цвекло напълно може да ги замести. Проучване от тази година показа, че изпиването на една голяма чаша всеки ден повишава енергията и позволява тренировките ви да бъдат по – интензивни от когато и да било. Цвеклото също помага и за регулиране на кръвното налягане.

Също така този прекрасен зеленчук може да използване като неотменна част за здравословна салата: просто разбъркайте в голяма купа цвекло, ябълки и моркови, добавете малко зехтин и оцет.

Морски водорасли

Всеки път когато ядете морски водорасли, в тялото ви влиза обилна доза калий, фибри и витамини. Експерти разкриват, че концентрацията на полезни вещества тук е в пъти по – голяма, отколкото в зеленчуците. Особено полезни за зареждане с енергия и при отслабване. Удачно е да добавяте водорасли към супата или да ги готвите с ориз.

Сардини

Сьомгата определено е най – полезната и популярна риба на света, заради високото съдържание на протеин и полиненаситени мазнини. Сардините обаче са доста по – евтини, а концентрацията на Омега-3 мастни киселини дори е по – висока отколкото в сьомгата. Помагат за понижаване на кръвното налягане и потискат депресията. Препоръчително е да се консумират със зеленчуци, сок от лимон и мъничко черен пипер.

Лютиви чушки

Колкото по – горещи, толкова по – добре. Малките лютиви чушлета буквално бъкат от капсаицин, който доказано помага при главоболие, инфекции на синусите и отслабване. Според последните проучвания, лютите чушки подсилват и производството на ендорфини – хормоните каращи ни да се чувстваме щастливи. Перфектни в комбинация с яйца и домати.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *