Страничните ефекти от диетите за отслабване

За странните неща, които се случват с тялото ти, когато сменяш диетите

Отслабване с „Диетин Комплект”

лоши диети

По всичко изглежда, че всеки ден имаш нова диета, вече „изпробва” няколко дузини и всичките с нулев резултат. Крайно време е да спреш и да подхванеш нещо сериозно, защото честата смяна на хранителния режим не само пречи при отслабване, но и драстично може да влоши здравословното ти състояние.

Проучване на Харвард от това лято го доказа. В него участваха 100 мъже и жени на възраст от 21 до 33 години, на които учените сменяха диетата буквално всеки ден. Днес им бе позволено да консумират само продукти от животински произход, утре плодове и зеленчуци, на третия ден бобови растения и така до безкрай. В крайна сметка микрофлората на всички участници се промени изключително бързо и те се почувстваха зле.

диетин комплект

Така, само за пет дни храносмилателният тракт бе разбит на пух и прах, значително намаля количеството на полезните бактерии, отговорни за усвояването на аминокиселините, растителните захари и така нататък. Най – тежка е ситуацията в дните през които се яде само месо, тъй като голяма част от участниците показали първи признаци за възпаление на червата.

В крайна сметка учените доказаха за пореден път, че здравословната диета следва да бъде добре балансирана и съдържаща в себе си всичко необходимо за правилното функциониране на тялото.

„Това нещо го знаем отдавна, но досега не бе доказано по никакъв начин, че честата промяна в хранителния режим може да предизвика болест. Да, това е така. Когато имате намерение да смените диетата си, правете го постепенно и плавно, без ненужни сътресения. Първите признаци са болки в корема и ако усетите нещо, незабавно потърсете съдействие от личния си лекар”, коментира д-р Джером Мак`Кълкин от университета.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *