Опасни времена: Кога сте склонни да ядете вредна храна?

Как да спасиш своята диета за отслабване от най – добрия си приятел?

здравословни диети

Да се съобразяваш с желанията на другите и да приемаш подаръци с усмивка, по принцип се счита за признак на добро възпитание. Но едно ново проучване доказа, че това съвсем не е така, що се отнася до храната и диетите за отслабване. Желанията на вашето семейство или приятели като едното нищо могат да разбият старанията ви и да ви форсират към избора на вредни храни.

По време на изследването, специалистите имали за цел да установят начините, по които човек избира с какво да се храни и как желанията на околните влияят върху неговите собствени. Експериментът бил проведен, като един от участниците бил помолен да вземе лека закуска за себе си и друг човек, когото току – що е срещнал. Единият път „гостенинът” бил слаба и елегантна жена, друг път чичко с наднормено тегло. При всички случаи обаче, стопанинът вземал същите шоколадови бисквитки за себе си и за своя сътрапезник.

Резултатът бил повече от отчайващ, защото почти винаги участниците в анкетата приемали закуската и я изяждали, заради желанието да се държат добре и страха да не обидят непознатия.

„Оказа се, че хората живо се интересуват как изглеждат в очите на другите, дори да са непознати. Страхът да не се покажат невъзпитани ги накара да консумират храни, които принципно избягват и за които много добре знаят, че са вредни. Излишно е да коментираме как се отразява това на вашата диета за отслабване”, споделят изследователите.

В крайна сметка изводът е, че най – добре е да се храните вкъщи. Защото съпричастността към желанията на другите хора може и да е проява на учтивост, но в много случаи съвсем не е полезна за вашето здраве. Ако направите услуга на приятел да преядете заедно с него, само за да не го обидите може и да спечелите нещо (например благодарност и значка), но в същото време това може да разстрои по много сериозен начин вашите усилия за здравословно хранене.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *