Метаболитна диета за добро здраве и стройно тяло

Метаболитната диета е модерна система за здравословно хранене, чието правилно изпълнение гарантира крепко здраве и стройно тяло. Експерти разкриват, че с нейна помощ биха могли да се предотвратят някои генетично заложени болестни състояния, както и да предпазите собственото си поколение от предаване на подобно тежко наследство.

За скоростно отслабване и турбо изгаряне на мазнини 

метаболитна диета

Разрешени храни в метаболитната диета

Едно от ценните качества на този хранителен режим е, че не налага каквито и да било тежки ограничения по отношение на позволените продукти. Единственото изискване е при всеки възможен случай да се приемат в сурово състояние, или приготвени по най – безопасния начин (варене, на пара, печени). Все пак ето какви храни може да приемате:

Всякакви плодове и зеленчуци, зехтин, гъби, джинджифил, овесена каша, ядки и семена; месо от пиле и пуйка, риба и морски дарове; прясно и кисело мляко (биологично), млечни продукти, белтъци от яйца; зелен, черен и билков чай, вода

Начин на приложение и примерно меню

Метаболитната диета обичайно продължава 28 дни, през които може да ядете всичко изброено в списъка на позволените храни. Съществува и по – кратък вариант (три – пет дневен), но той не е за предпочитане поради твърде краткия срок.

  • Закуска: Чаша мляко, 4 белтъка, плодове
  • Обяд: Сьомга на фурна, салата със зехтин и ниско съдържание на натрий (малко сол), много плодове по избор
  • Вечеря: 2 филета пуешко месо, шепа маслини, чашка бадеми, портокал

*Уточнение: Това дневно меню е примерно, може да комбинирате продукти както ви се харесва. Припомняме основното правило – яжте всичко във възможно най – суров вид, а месото и рибите приготвяйте чрез варене или на фурна (не използвайте мазнина).

*Препоръка: Въпреки че метаболитната диета е представена като режим с ограничена продължителност, на практика може да се прилага постоянно. Не крие никакви опасности за здравето, тъй като съдържа в себе си всички необходими вещества за добро здраве.

*Препоръка: Извън дните на режима е добре да прибавяте и по две – три филийки пълнозърнест хляб

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *