Кога да вечерям при диета за отслабване

Отдавна е установено категорично, че здравето зависи почти напълно от това, което ядете. За съжаление, въпросът кога трябва да се храните е проучван доста по – малко, въпреки че също е от съществено значение. А последните изследвания доказаха, че яденето през нощта предразполага към излишно покачване на теглото и възпрепятства отслабването.

време за вечеря

Според проучване на Университета в Нортуестърн, хората които вечерят след 22: 00 часа, обичайно консумират по около 400 излишни калории и така сами попадат в капана. Това не се дължи на самото време, а на разликата в избора на храна.

„Колкото по – късно вечеряш, толкова повече време е изминало от последното хранене. Така че по всяка вероятност в 22: 00 часа вече изпитвате непоносим глад и сте в пъти по – склонни към преяждане”, разкриват специалистите.

Друго последствие от среднощната фиеста е фактът, че сънят не е толкова здрав, когато стомахът е пълен. Това може да доведе до непълноценна почивка, а на сутринта да се чувствате изморени и нервни, вместо отпочинали и щастливи. Освен това има вероятност стомахът още да не се е справил напълно с вечерята и поради това да пропуснете полезната, здравословна закуска. По този начин сами влизате в омагьосания кръг, защото като дойде време за обяд отново ще се чувствате умрели от глад, отново ще преядете и така нататък.

Кога е правилно да се вечеря

Най – доброто време за последното хранене е три часа преди лягане. Тъй като не винаги може да се храните по график приемете, че трябва да се осъществява колкото може по – рано. За да избегнете преяждането не се оставяйте без храна за дълго време. Дори да сте на работа или по друг ангажимент през деня, дръжте в джоба малко пликче с ядки и изяжте една шепа, когато червата ви засвирят от глад.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *