Кетогенна диета

Когато започваме диета за отслабване, има различни системи, а една от най- популярните е кетогенната диета. Състои се в прием на малко въглехидрати, с цел организмът да навлезе в процес на кетогенеза, които кара организмът да топи мазнините, а и намалява апетита.

А за по- лесно отслабване – ВИЖ ТУК:

кетогенна

 Както при всяка друга диета, е добре да се посъветвате със специалист по хранене първо, за да прецени дали е подходяща за вас.

СТЪПКИ НА КЕТОГЕННАТА ДИЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ

 При нормално хранене тялото ни се зарежда с енергия от глюкозата, която се съдържа във въглехидратите. Затова първата стъпка в кегонната диета е да се намалят въглехидратите, така че тялото да е принудено да черпи енергия от съхранените мазнини. Затова се намалява консумирането на храни като хляб, паста, ориз или картофи, макар че никога некетогенна1 трябва да ги изключване напълно.

 Като насърчаваме тялото да черпи енергия от мазнините, трябва да увеличим приема им. Навярно ви звучи противоречиво за метод за отслабване, но ако не приемаме и двете групи, тялото ни ще изгуби баланса си. Затова се увеличава приема на червено месо, яйца, риба, морски дарове или зехтин, разбира се, в правилната пропорция.

 Комбинирайте тези храни с подходящото ниво плодове и зеленчуци. Внимавайте с протеините, които идват от месото, не трябва да прекалявате с тях, иначе черният дроб започва да ги превръща в глюкоза и така все едно не сте намалили въглехидратите.

Не забравяйте да сте физически активни и да не се обезводнявате.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Кетогенна диета"

  1. plenty of fish dating site   19.07.2019 at 7:50

    Hi every one, here every person is sharing such knowledge, so it’s nice to read this website,
    and I used to pay a visit this website everyday.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *