Как да ускориш метаболизма за през целия дълъг ден

6 съвета, които ще направят вашето отслабване по – лесно и ефективно

Възможно ли е да горите калории, докато си стоите на дивана и гледате телевизия? Да, ако ускорите вашия метаболизъм, което можете да направите следвайки тези шест супер – лесни съвета.

метаболизъм

Когато се събудиш

Закуската помага. Първото хранене може да затвори метаболизма или да му даде летящ старт за през целия ден. Хубаво е да закусите около един час след като се събудите, като консумирате храни богати на фибри, протеин и витамини – пълнозърнести закуски с ниско съдържание на мазнини, мляко и плодове.

По пътя към работа / училище

Въпреки че това може да ви звучи като неудобство, просто паркирайте (слезте от трамвая) мааалко по – далеч от офиса. Сутрешната разходка действа на тялото като тренировка с ниска интензивност (но все пак тренировка) и ускорява обмяната на веществата. Друга добра идея е да се качвате по стълбите когато има такива, а не да използвате асансьор.

Когато стигнеш до службата

Ето сега вече можете спокойно да изпиете първата чаша кафе / чай за деня. Изследванията показват, че кофеинът повишава метаболизма макар и леко. Но не забравяйте, че да се нагълтате веднага след ставане от сън е противопоказно и може да предизвика обратния ефект.

На работа

Използвайте всяка възможност, за да се размърдате. Отхвърлете малко работа, после излезте и се разходете в коридора, отидете до кабинета на колегите и поклюкарствайте в рамките на няколко минути. Така ще подсилите кръвообращението, сърцето ще се задейства и ще стимулира обмяната на веществата. Тоест, когато имате да кажете нещо на някой колега, просто отидете в неговия кабинет и не използвайте средствата за комуникация.

Обяд и Вечеря

Вземете правилните храни, които подклаждат обмяната, а не я възпрепятстват. Сандвичът от пълнозърнест хляб, пуешко месо и прясна салата по нищо не отстъпва на пържените кюфтета и картохи, но за сметка на това е в пъти по – полезен и здравословен. Правилната комбинация от протеин и въглехидрати ще ви зареди с енергия.

Водата

Когато става въпрос за вода и отслабване, студената е най – добра. Защото тялото изгаря повече калории при по – студена температура, защото трябва да работи по – усилено, за да ви държи на топло. Така че чрез пиене на студена вода се изгаря повече. Но това правило не важи за сладоледа – той също е студен, но има в себе си твърде много калории.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *