Как да намалиш въглехидратите посред зима

Гладът за въглехидрати нараства, когато дните станат къси

Тотално отслабване с „Диетин Комплект” дори през най – студените зимни дни

шоколад

Зимата е сезонът, който предразполага най – много към затлъстяване. Тъмнината, намалената двигателна активност и дрехите прикриващи набъбналите ни форми са определящите фактори, които понякога се чувстваме безсилни да променим.

Студеното време определено предизвиква глад за сладки въглехидрати, защото липсата на слънце намалява производството на серотонин (хормона на щастието) в мозъка. За сметка на това се увеличава концентрацията на химикалите, които ни карат да се чувстваме изморени и гладни. А консумацията на сладки храни форсира мозъка да произвежда серотонин и в крайна сметка създава едно фалшиво чувство на щастие.

„Поради тези причини, въглехидратната консумация през зимата се завишава средно с около 800 калории на ден, което е ужасно много. Защото на практика това са две солидни хранения със здравословни продукти. Простите математически изчисления показват, че ако правите това в продължение само на пет дни, то ще качите около 1 килограм за толкова кратко време”, разкриват експерти от Мюнхен.

Как да намаля консумацията на въглехидрати през зимата?

Отговорът е едновременно прост и сложен. Щом гладът идва заради намаленото чувство за щастие, логично е да направиш така, че да се чувстваш по – добре, напук на тъмницата и студа. Но как може да стане това? Класическото решение е чрез двигателна активност. За фитнеса няма сезони, а професионалните атлети сякаш изглеждат бронирани срещу всякакви външни влияния. Никой не казва и вие да тренирате като шампиони, достатъчно е просто да се размърдате малко, по тридесетина минути на ден.

Друг сигурен метод за финтиране на фалшивия глад е да заменим вредните въглехидрати с полезни. ОК, щом искате да ядете просто не се тъпчете с бял хляб и маргарин. Голямата купа с овесени ядки, мляко и мед също върши работа, но не за сметка на здравето. Също така консумирайте повече богати на протеин храни, плодове и зеленчуци.

Третата успешна стратегия за отслабване през зимата е просто да стоите поне по половин час на пряка слънчева светлина, колкото я има. Ако ви е твърде студено и не ви се ходи навън, можете спокойно да увиснете на прозореца, за да засилите производството на серотонин.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *