Как да заменим мазнините с мускули

Аз лично не познавам запалени по фитнеса хора, които не искат да са стройни, стегнати и с добре оформени мускули. В много случаи замяната на тлъстините с мускули се свързва с тежки диети и тренировъчни програми, които оставят кардио заниманията на заден план и препоръчват прием на необосновано много калории.

фитнес за отслабване

Истината е, че е напълно реално в едно и също време да градите мускули и да горите мазнини, без да пожертвате дори и един килограм от настоящото си тегло. Съществува серия от доказани техники, които ще ви помогнат да направите точно това.

Контрол на хоромноните, отговарящи за горенето

Когато рязко занижите калорийния прием в опит да намалите процента телесни мазнини, тялото изпада в стрес поради липсата на достатъчно гориво. Това автоматически забавя метаболизма и съответно качественото отслабване. Колкото по – дълго останете на тази диета, толкова по – бавно ще горите. Така че не се лишавайте от нищо, но в същото време не прекрачвайте позволените граници. Обяснено още по – лесно, яжте достатъчно, но без да преяждате.

Не спазвайте диети

Самата мисъл, че сте на диета е достатъчна, за да ви обезкуражи и накара да изгубите интерес към всичко. Не приемайте специализираните хранителни режими като задължение, а като начин да покажете най – доброто от себе си. Както казахме и в предния пасаж, не допускайте калориен дефицит. Ако все пак ви се налага да спазвате някаква рестриктивна диета, ограничете я до две седмици.

Полезни въглехидрати

Вярно е, че нисковъглехидратната диета ще ви помогне да стопите мазнините по – бързо, но в същото време може да ви изиграе и доста лоша шега (като вземе от мускулите). Поради това не пропускайте да набавите въглехидрати в диетата си, защото мускулните клетки се нуждаят от тях за набавяне на енергия, която складират под формата на гликоген. Ако в складовете няма гликоген, мускулите на практика се самоизяждат. Осигурете си достатъчни количества енергия чрез зеленчуци и плодове, съчетани с прием на протеин.

Много белтък

Навярно вече знаете, че протеинът е особено необходим за здравето, независимо дали се опитвате да отслабнете или да качите маса. Винаги трябва да се подсигурявате с висок прием, а когато по някаква причина е необходимо да намалите калориите като цяло, то трябва да стане за сметка на мазнините и въглехидратите. Направете и невъзможното, но яжте по 1. 5 до 2 грама протеин на телесно тегло, независимо каква е крайната ви цел.

Мазнини

Те също играят основна роля в телесните процеси. Ако искате да направите качествено отслабване, запазете добро количество мазнини във вашата диета. С тяхна помощ се контролират някои от най – важните хормони, помагащи мускулния растеж. Освен това наличието на мазнини в диетата ще помогне на тялото да ги използва за гориво, като същевременно запази мускулите непокътнати. Яжте храни с добри мазнини като риба, авокадо, орехи, бадеми.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *