Има ли смисъл от „разтоварващи дни”?

Във всяка втора статия за отслабване се споменава терминът „разтоварващи дни”. Накратко казано, това са дни (един път в седмицата например), през които ограничаваме консумацията, като изрязваме някои определени части от менюто. Но всъщност има ли реална полза от тях и каква е тя?

разтоварващи дниДа мислим глобално

Категоричният отговор е: Да, има смисъл от разтоварващите дни. Сами по себе си те са мини – диети, чието правилно провеждане влияе благотворно върху тялото и психиката ни. Ползите от тях са много, но най – важните са:

  • Детоксикация
  • Отслабване
  • Облекчаване
  • Релакс

Ползата за здравето е неоспорима, защото чрез разтоварващите дни можем да направим качествено отслабване, да се пречистим и успокоим без да се налага да спазваме някакви специални диети или тежки режими. Друго ценно свойство е, че не сте принудени да гладувате, тъй като можете да си ядете спокойно. Хватката е, че просто трябва да извадите само за 1 ден от седмицата всички висококалорични храни, които обичайно са определяните за вредни продукти: захар, олио, хляб, сол (в големи количества). Хранете се по 5 – 6 – 8 пъти и не се притеснявайте за нищо.

Пример за разтоварващ ден – 6 хранения

*Захарта, олиото, хлябът и алкохолът са забранени
* Максимум 2 чашки кафе
* Пийте поне по 2 лт вода

1. Овесена каша с биологично мляко, 2 яйца
2. Плодове + билков чай
3. Месо на скара / фурна с огромна порция салата и варени картофи
4. Ядки, плодове, чай / мляко
5. Риба на скара / фурна, салата, плодове
6. Телешко филе + салата + 1 плод, чай

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *