Здравословна диета за силно сърце

диета за сърцеРъководителят на Държавната клиника по кардиология в Русия проф. Александър Шпектор излезе със специален доклад на тема „Превенция на сърцето”. В последния научен труд на експертите е обърнато специално внимание на храненето и как то влияе върху работата на този изключително важен орган.

„Храната е факторът, който контролира състоянието на сърцето на 60%. За да го предпазите от проблеми трябва да сте изключително внимателни с консумацията на наситени мазнини, които идват преди всичко от животинските продукти като месо и мляко. Прекалявайки с приема, сами увеличавате в пъти риска от сърдечни проблеми и болести на кръвоносните съдове”, споделя той.

Практическо приложение – диета за здраво сърце

Според професор Шпектор, превантивните мерки съвсем не са толкова трудни. Ето кои са основните от тях:

  • Изключете маргарин, краве масло и олио от менюто си. Завинаги.
  • Консумирайте обезмаслено мляко и млечни продукти. Нека те да са натурални, а не имитациите, които са още по – вредни
  • Избирайте постно месо, тоест без тлъстини. Препоръчват се пилешко и пуешко, окенаски риби и морски дарове, телешко. От свинското изрежете сланината и я изхвърлете.
  • Наблягайте на зеленчуците и плодовете
  • Пригответе смес от пчелен мед, лимони и орехи. Всеки ден яжте по три – четири супени лъжици за здраво сърце

Спазването на тези простички правила ще ви спести много проблеми в бъдеще, тъй като само те са достатъчни за намаляване на вредния холестерол. Така ще се предпазите до голяма степен от инфаркт и атеросклероза. Задължително е да откажете алкохола и цигарите.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *