Диетична стратегия за Коледа и Нова година

Статистическите данни показват, че хората покачват теглото си средно с 4 кг по празниците. Основните виновници за това са преяждането, прекомерната консумация на сладки продукти и алкохол, обездвижването. Ето четири сигурни стъпки, които ще попречат на корема ви да нараства прогресивно в следващите седмици:

„Диетин Комплект“ премахва ограниченията по Коледа

отслабване по коледа

Тренировка рано сутрин

Вместо да се опитвате да тренирате след като сте преяли следобед, започнете деня с много движение. Нека фитнес заниманията открият светлата част, още преди да е започнал купона. Това не само ще ви зареди с енергия, но и предварително ще изгори достатъчно калории.

Не се обезкуражавайте от факта, че приятелите се излежават по цял ден и чакат да започне поредното тържество. Някои от тях нямат вашите проблеми, други просто не се интересуват от наднорменото си тегло. Правете каквото трябва, за да се чувствате здрави и силни.

Дисекция на бюфета

Независимо къде ще празнувате, имате начин да се отървете от вредните храни, стига да го искате. Вместо със сляпа благодарност да приемате всичко, което ви сложат в чинията, първо проучете какво има за ядене и обявете на любезните домакини какво искате. За да се спасите от мъмрене обяснете сериозно, че страдате от затлъстяване и се опитвате да се спасите. Никога не определяйте ястията на приятелите си като вредни или нездравословни, защото така ще ги обидите. Ако трябва си измислете, че ви боли стомаха от пържени кюфтета например.

Рационално хранене

Много хора тръпнат от нетърпение да започне купона и тъй като нервите им не издържат, преяждат още преди старта на празненството. Съветваме ви да не бъдете като тях. Всеки е нервен преди да отиде на гости или докато чака приятели в дома си, но вместо да омитате всичко от хладилника, отпуснете нервите с леки закуски. Удачни варианти са консумацията на плодове, ядки, чаша биологично мляко. Така ще доставите на тялото протеин, фибри и витамини.

Празникът продължава само 1 ден

Да, някои обичат да празнуват дълго и по цяла седмица не стават от масата. Но реално погледнато, Коледа е само 1 ден. Е, добре. Тъй като и вие сте хора, за тези 24 часа можете да му отпуснете края. Но само толкова. На 27-и вече трябва да сте в залата, а в хладилника да има само полезна храна.

Казано по друг начин, насладете се на празника, но още на следващия ден се върнете към обичайната здравословна схема – фитнес и диета. Проучванията показват, че колкото по – дълго пропускате тренировките, толкова по – трудно ще ви е после да започнете отново.

Ако следвате тези лесни съвети, със сигурност ще останете в играта. И няма да ви се налага да плачете пред огледалото, след като пред погледа ви се разкрият увисналите паласки на 126-е бири от тържествата.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *