Диета срещу депресия

Как да се отървем от депресията? Това е въпрос с особена важност за твърде много млади хора, попаднали в капана на отчаянието. Наред с класическите методи като психотерапия, фитнес и прием на антидепресанти, съществува и лечение чрез подходяща диета.

диета срещу депресия

В това твърдение няма нищо странно, защото наскоро бе установено, че някои храни способстват производството на хормони на щастието. Според експертите те могат да се превърнат в реална алтернатива на медикаментите и за разлика от тях да лекуват напълно безопасно.

„В някои определени храни се съдържат огромно количество вещества, способстващи производството на серотонин. За да постигнем ефект е напълно достатъчно да ги включите във вашата диета против депресия, тялото ще направи всичко останало само”, категорични са лекари.

Според тяхното мнение, най – подходящите за диета срещу депресия храни са орехите, медът, бананите и натуралният черен шоколад. Особено препоръчителни са през есенно – зимния сезон, когато няма достатъчно слънце и се чувстваш потиснат дори заради обстановката.

Досега доста изследвания доказаха, че действително съществува пряка връзка между разстройствата на психиката и храненето. От известно време насам това накара специалистите да започнат разработването на специални диети против депресия, които се предписват на пациентите.

Така че, ако се чувствате потиснати поради една или друга причина, просто започнете да ядете повече шоколад, банани, орехи и мед. Тези продукти също така засилват потентността, а ефектът се очаква да настъпи още след няколко дни.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *