Венелин Петков спрял „Шоуто на Слави“ с Васил Иванов – шефката от Нова тв Сарелска му била приятелка!

venelin-petkov-1

Венелин Петков е взел решението да бъде спряно излъчването на „Шоуто на Слави“ заради гостуването на Васил Иванов. Оказва се, че бившият водещ на новините по БТВ е доста близък с Дарина Сарелска от Нова тв, която до преди дни беше шефка на разследващия журналист.

Именно тя стана причина Васил Иванов да напусне медията с чутовен скандал. В неизлъченото предаване на „Шоуто на Слави“ журналистът направи шокиращи разкрития за Сарелска.

Бившата му шефка от Нова тв обаче се оказа кадър на… БТВ. Именно оттогава датира крепката й дружба с Венелин Петков. Впоследствие, Сарелска оглави „Новини и актуални предавания“ в Нова тв. А Петков същата дирекция, но в БТВ. Приятелството им обаче си продължило.

Когато изгледал записа от „Шоуто на Слави“ и интервюто на Васил Иванов, в което той разкрива потресаващи факти за Сарелска, Венелин Петков побързал да уведоми началника си Флориан Скала. Убедил го, че ако бъде излъчено предаването, ще последва жестока медийна война.

vasil-ivanov-slavi
Васил Иванов и Слави свикаха пресконференция, заради спряното предаване

Самозабравилите си цензури от БТВ и Нова тв пропуснаха факта, че има и други медии, в които Васил Иванов да се изкаже. Слави Трифонов и разследващия журналист свикаха пресконференция, на която най- после стана ясно какво е съдържало неизлъченото предаване.

Васил Иванов разкри, че шефката му в Нова тв Дарина Сарелска се оказала „къртица“. Тв директорката била близка със скандалния кмет на Неделино Стоян Беширов, тъй като самата тя е от съседно градче – Златоград.

Докато Иванов и екипът му разследвали далаверите на градоначалника, шефката му Сарелска, която била в течение на направените разкрития, „пеела“ всичко на земляка си. Става въпрос за скандалната обществена поръчка за ремонт на детска градина за 1, 5 млн. лева, който се състоял само документално.

vasil-ivanov-sarelska-1
Сарелска е снаха на депутат от ГЕРБ

За нещастие на Сарелска обаче, и ДАНС разследвали кмета на Неделино. Именно те привикали Васил Иванов. Докато бил на разпита в ДАНС, му „сервирали“, че в екипа му има „къртица“, която разкрива всичко на разследвания. Съобщават му и името – Дарина Сарелска!

Не след дълго, шефката на Васил Иванов го привиква и му забранява вече да прави разследвания на кметове и обществени поръчки.

Сарелска и най- близките й приятелки, който първи скочиха на Васил Иванов
Сарелска и най- близките й приятелки, който първи скочиха на Васил Иванов

Дарина Сарелска обаче не е случайна, самозабравила се шефка. Тя е политическо назначение на ГЕРБ – първо в БТВ, а после и в Нова тв. Малко след като отива в последната медия, започна и масовата миграция на знакови имена на журналисти в същата посока. Ани Цолова, Виктор Николаев, Ани Салич, Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и пр. Някои от тях са особено близки на Сарелска. Оказва се, че Бенатова, Цолова и Салич са й много близки приятелки.

Именно те трите първи „гракнаха“ срещу Васил Иванов и започнаха да му проповядват „журналистическа етика“. Ани Цолова пък го окичи с всевъзможни грозни епитети, като го нарече „гнус“ и „дъното“.

Е, разбираемо, и трите получават едни от най- високите заплати в Нова тв, благодарение на приятелката си Дарина Сарелска. Толкова за „морала“ в журналистиката.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *