Шефката на Вaсил Ивaнов се оказала „Къртица“! „Снасяла“ на разследван от него кмет! + как ГЕРБ дърпат конците в НОВА ТВ:

vasil-ivanov-slavi

Шокиращи разкрития за скандални практики в Нова тв направи журналистът Васил Иванов. Вчера той напусна с гръм и трясък телевизията, в която работи 14 години, като обвини шефката си Дарина Сарелска в цензура.

Слави Трифонов го покани в снощното си предаване, за да разкаже за потресаващите връзки между ГЕРБ и Нова тв. Но най- изненадващо, от ръководството на БТВ се намесиха и решиха да не го излъчат.

Това наложи днес Трифонов и Иванов да направят обща пресконференция, в която бившият кадър на Нова тв да разкрие най- после шокиращата информация за шефката на „Новини и актуални предавания“ Дарина Сарелска.

А разкритията му наистина са потресаващи. Но не и изненадващи.

В ДАНС на Васил Иванов му съобщават, че шефката му Дарина Сарелска е къртица! Донасяла на кмета на Неделино всичко, което той разкривал за далаверите му по време на разследването си.

Оказало се, че освен журналиста от Нова, по същото време и ДАНС следели скандалния градоначалник Стоян Беширов. Затова от Агенцията решили да привикат на разпит  Васил Иванов. Става въпрос за скандалния ремонт на детска градина на стойност 1,5 млн. лева, който обаче се оказал само на хартия. В момента Беширов е подсъдим именно заради този случай.

Но мизериите на Дарина Сарелска не спират до тук. Директорката на „Новини и актуални предавания“ привиква през есента на 2015 г. Иванов заедно с колегата му Марин Николов и им нарежда повече да не правят разследвания на кметове и на обществени поръчки. Тази й заповед съвпада с победата на ГЕРБ на местните избори, когато техните кандидати печелят навсякъде.

Дарина Сарелска обаче не е никак случайна. Тя буквално е сродена с управляващата върхушка през последните години. Оказва се, че тя е омъжена за брата на депутата от ГЕРБ Недялко Славов от Златоград.

vasil-ivanov-sarelska

Според Васил Иванов, именно народният представител, с помощта на снаха си, която е директор на „Новини и актуални предавания“ в Нова, е прокарвал партийни интереси в медията.

vasil-ivanov-sarelska-1
Сарелска с девер си

Че ГЕРБ кадруват в Нова тв, а също и в БТВ, не е новина. Всички работещи в тези медии си го знаят много добре. Защото без субсидиите,  парите от европейски проекти и чуждестрани фондове, раздавани и разпределяни им от управляващите, отдавна тези телевизии щяха да са хлопнали кепенците. А служителите им – на борсата за безработни.

От години БТВ и Нова тв работят на загуба. Постъпленията от реклама са нищожни, за да покрият огромните им разходи. А реално няма откъде другаде да получат приходи. Освен от държавната ясла. Така се поражда порочната зависимост между медии и власт.

Проблемът вече дори не опира до това има или няма цензура в тези медии. Отдавна БТВ и Нова са се превърнали в мутренска наказателна бригада, която действа по поръчка, кампанийно. Изчерпани са от изконния си смисъл. Моралът им кръгла нула. И едиственото, което могат да правят, е да продължат да възпроизвеждат собсвеното си падение и бездуховност, което те наричат „телевизионна продукция“. Затова и никой не ги гледа вече.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *