Саня Армутлиева ограбва изпълнителите си

Скандалната шефка на „Вирджиния рекърдс“ Саня Армутлиева ощетява изпълнителите си като прибира по- голямата част от хонорарите им, а за тях остават дребни суми. Въпреки че е осъдена от две свои бивши изпълнителки – Невена Цонева и Маги Джанаварова, продължава да се подвизава като жури в хитовия риалити формат „Х- фактор“. Нещо повече. Всички звезди от продукцията са длъжни да подпишат договор с нея.

sanya-armutlieva

Истината е, че Саня Армутлиева няма нито един изпълнител, който да е постигнал траен и безкомпромисен успех. Певците, които подписват с нея, получават максимум по 1 клип, съответно нова песен на година. Никой до момента няма издаден албум. Песните са скалъпени оттук- оттам.

Единственото, което е важно, изпълнителят да ходи по участия, откъдето печели Саня Армутлиева. Продуцентката използва пресните звезди от музикалните формати, докато са актуални и печели от хонорарите им. После певците изпадат в забвение.

Най- известен е случаят с Невена Цонева, първият победил в „Мюзик Айдъл“. След дълги години съдебни битки с Армутлиева, талантливата певица спечели делото срещу бившата й продуцентка заради неспазени ангажименти. Саня Армутлиева беше осъдена да заплати 12 000 лева на Невена. Докато траеше делото обаче, шефката на „Вирджиния рекърдс“ забрани на Цонева да пее и така кариерата на обещаващата звезда залезе.

nevena-tsoneva

След като печели „Мюзик Айдъл“, Невена Цонева пее на живо срещу 3000 лева на участие. До младата певица обаче достигат едва… 30%. Останалите пари Саня Армутлиева взима за себе си. Продуцентката снима едва 1-2 видео клипа за Невена.

Вторият победител в „Мюзик айдъл“, Тома, получи 2- 3 видео клипа в рамките на няколко години, след като спечели. В момента певецът вече не се занимава с музика.

Третият победител в „Мюзик Айдъл“, Маги Джанаварова, също успя да се отскубне от ноктите на договора си с Армутлиева, след съдебни дела.

Преди години обаче, победителите от това музикално риалити бяха наистина със статут на звезди, тъй като се гледаше много повече.

Какво става с победителите от „Х- фактор“? Първо, обявената награда за победителя в първия сезон беше дует със световна знаменитост, но Рафи така и не го получи. Младото момче има само няколко собствени видео клипа, а 70% от хонорарите му отиват при Саня.

Случаят с Жана Бергендроф обаче е още по – потресаващ. Саня Армутлиева обяви в ефир, че първата й песен ще се появи още февруари, но в крайна сметка, това стана няколко месеца по- късно, колкото да служи за кукичка на мераклиите за новия сезон.

На практика, Армутлиева не инвестира нищо в талантите от музикалните риалити шоута, а само се възползва от моментната им слава, за да натрупа пари, разказват възмутени хора от бранша.

Изниква и друг много уместен въпрос: Защо компрометиран човек като Армутлиева е част от журито на „Х фактор“, а в последствие победителите са длъжни да подписват с нея?

Невена Цонева в „Мюзик Айдъл“. ВИЖ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/O3VZbg5ymFA

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *