Поли Генова донесе най- големия успех за България на „Евровизия“!

poli-genova-3

Поли Генова зарадва България като завоюва 4- то място на „Евровизия“. Поп певицата спечели благодарение на зрителския вот, който я изстреля в топ 5. Това е най- големият успех за България, откакто се явяваме на конкурса.

Промяна в регламента пък помогна на Украйна да спечели първото място. Тази година 50% от общия брой точки дойде от оценките на националното жури във всяка страна. Останалите 50% се формираха от зрителския вот. Украйна спечели най- много точки от националните журита и въпреки че се нареди на второ място според зрителския вот, зае първото място.

poli-genova-5

Русия пък получи най- много гласове от зрителите в Европа, но заради по- слабите си оценки от националните журита, остана на трето място.

Голямата изненада беше включването на Австралия в „Евровизия“. Тяхната представителка спечели второ място.

djamala

Никой няма съмнение, че тазгодишната победа на Украйна, е изцяло политическо решение. Песента на представителката им Джамала „1944“ е посветена на изселването на кримските татари от Сталин, заради помощта, която са оказвали на фашистка Германия. Текстът беше изцяло политически, а според регламента на „Евровизия“, това е забранено. Но това нямаше никакво значение. Както и фактът, че Австралия е доста далече от Европа.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *