Почина естрадната легенда Борис Гуджунов

boris-godjunov

Почина естрадната легенда Борис Гуджунов. 74- годишният певец беше в тежко здравословно състояние от година и половина насам.

Борис Гуджунов беше сред най- изявените естрадни изпълнители. Оцелява по чудо при самолетната катастрофа през 1971 г., когато умира Паша Христова. Травмата от инцидента го принуждава да слезе от сцената за доста дълго време.

През 90- те се обединява с колегите си Борислав Грънчаров и Боян Иванов в трио „Бо Бо Бо“. През 1998 г. Гуджунов получава награда за цялостно творчество на „Златния Орфей“.

boris-godjunov-1

Успешната му кариера обаче, беше помрачена от тежкото му битие като пенсионер. Въпреки че десетилетия наред изнася концерти в чужбина и у нас, певецът получава мизерна пенсия от 220 лв. по инвалидност.

Тежкото му здравословно състояние пред последната година го принуди да помоли за помощ и да разкрие жестоката истина за битието си. Негови колеги, сред които и Йорданка Христова, направиха серия от благотворителни концерти, за да съберат пари за лечението му.

Културният министър Вежди Рашидов обеща, че от началото на тази година на Гуджунов ще бъде гласувана почетна пенсия в размер на 700 лева, но певецът така и не я получи.

Борис Гуджунов. ВИЖ ВИДЕОТО:
YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *