От Закрила на детето настояват: СЕМ да спре срамния клип на Гери- Никол!

geri-nikol-5

Агенцията за закрила на детето се обърна към СЕМ, за да преустанови излъчването на видеото на песента „Момиче като мен“ на непълнолетната Гери- Никол. Като причина за крайната мярка се посочва предпазване на децата от вреден за развитието им медиен продукт.

Държавната институция се обърна и към Горещата линия за безопасен интернет. Причината е лавината от обидни и унизителни коментари в социалните мрежи, насочени към младата певица.

geri-nikol-4
Певицата танцува по прашки във видеото

Агенция за закрила на детето излиза с позиция, че излъчването на кадри, в които дете се показва като сексуален обект, не трябва да се допускат, дори и родителите да са дали позволението. Опасността от негативното въздействие на скандалните кадри е не само за децата, които гледат, но и за самата певица, която е непълнолетна.

В правилника на СЕМ е отбелязано, че не трябва да се показват кадри или предавания, в които деца се показват в сексуален контекст, включително да се показват голи части от тялото им.

Държавната агенция се обръща и към родителите, които носят пряка отговорност за непълнолетните си деца – да внимават и да се информират преди да показват децата си в определено медийно съдържание.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Един отговор за "От Закрила на детето настояват: СЕМ да спре срамния клип на Гери- Никол!"

  1. Христо Христов   30.11.2015 at 1:00

    Къде ебеше досега

    – Гери – Никол

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *