Кристиан Костов се замогна след „Евровизия“! Ето колко спечели:

kristian-kostov-4

Кристиан Костов се замогна след страхотното си участие на „Евровизия“. Талантливият тийнейджър получи подобаващ хонорар за второто място на песенния конкурс.

150 000 лева са отделили БНТ за 17- годишния певец, като продуценти на българското участие на „Евровизия“. Цялата сума, която държавна медия е отделила за представянето ни тази година в Киев възлиза на 600 000 лева. Тук спадат пътни, командировки, заснемане на видео клип, запис на песен, специални ефектни и пр.

Дали цялата сума е за Кристиан или ще дели с продуцентката си Саня Армутлиева, не е известно. Така или иначе, колкото и да получи младежът за страхотното си представяне на „Евровизия“, си е напълно заслужено.

Тийнейджърът вероятно ще инвестира хонорара в продължаването на образованието си в САЩ. Младият певец е приет да следва с престижния университет „Бъркли“. Но първата година ще трябва да плати част от таксата, която е изключително скъпа. Семейството на Крис възнамерявало да тегли заем, за да осигури най- доброто образование за талантливия си син. Но хонорарът от „Евровизия“ със сигурност ще помогне на тийнейджъра да сбъдне мечтата си.

Кристиан трябва да замине да учи в „Бъркли“ през есента на 2018 г. Но дали няма да се откаже в името на кариера в България, засега не е ясно. Успехът на „Евровизия“ му отваря много врати, но пък у нас бизнесът е прекалено малък.

Саня няма как да му пуска повече от две песни на година. Участията за поп изпълнители са доста по- малко и по- слабо заплатени от тези в поп фолка. А ако нямаш подходящите връзки, едва- едва ще свързваш двата края. На „Евровизия“ Кристиан показа, че може и заслужава повече от това и дано да го постигне. Защото докато у нас реалностите са такива, талантливите деца няма защо да похабавят таланта си тук.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *