Дарина Павлова се оказа ДС агент

darina-pavlova

Дарина Павлова и Павел Найденов, нейният свекър, бяха изобличени като агенти на Държавна сигурност. За бащата на Илия Павлов едва ли някой е имал съмнения. Дейността на Дарина Павлова като сътрудник на ДС се оказва доста интересна.

Вдовицата на Илия Павлов е вербувана през април 1989 г., на прага на смяна на системата. Дарина избира секретното й име да е „Антена“.

Интересното е, че Дарина е работила за цели три управления на Държавна сигурност: Първо, Трето и Шесто. Домът й е бил явочна квартира, т.е., там са се срещали оперативните работници. В задълженията на Павлова е влизало и да проучва лица, посочени от тайната полиция.

darina-pavlova-1

За съжаление, досието на Мадам Мулти е изчистено и не е останал нито един документ какво точно е правила.

Известно е, че още като студентка, Даринка, както е истинското име на милионерската вдовица, била изключителна красавица и желана компания от силните на деня мъже. Младата актриса се возела в лъскавите коли на соц. величията, присъствала на лъскавите им банкети, пазарувала само от корекома. Изобщо, стандартът й никак не изглеждал соц.

Павел Найденов, бащата на покойния Илия Павлов, е бил сътрудник към ДС от 1980 г. до 1987 г. Работил е за Второ, Трето и Шесто управление.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *