Андреа Бочели си пълни залата с Лили Иванова

Лили Иванова още не може да повярва, че е поканена да пее в дует с Андреа Бочели. Легендата на естрадата ще излезе за една песен в рецитала на незрящия тенор, насрочен за 30 май в зала „Арена Армеец“.

Андреа Бочели
Андреа Бочели

Ден преди да бъде обявена епохалната за естрадата ни новина, Лили имаше интервю по телевизия „Европа“. Като най-близък творчески план тя изтъкна предстоящия си концерт „Любов в операта“. За по-далечни кроежи Лиленце-Пиленце не спомена нищо конкретно. Похвали се за участие в минал концерт от първата половина на 2013 г. в Москва с руски звезди. Но за изявата с Андреа Бочели, доста по-шикозна като пиар – никакви признаци. Това издава, че новината идва за самата нея като гръм от ясно небе.

Лили Иванова
Лили Иванова

Разчуването даже сварва Лили неподготвена и тя семпло благодари на музикантите, пожелали да й честитят, но е пестелива на думи и емоции. От нея не се очаква да пее оперна ария а класика в поп музиката – евентуално вечен хит от мюзикъл. С такива песни родната знаменитост си изкарва хляба през 80-те години в Източна Германия. В нейния репертоар през 90-те влиза и мелодията от филма „Евита“ в оригинално изпълнение на Мадона. Проблемно за Лили е произношението на английски, затова след избора на песента тя тръгва на уроци при лингвист.

Андреа Бочели се доверил на българските си организатори, без да прави кастинг. Те го засипали с познатите за Лили клишета – колко голяма звезда е, колко много десетилетия е издържала на сцената и пр. Целта им била да вкарат повече публика, тъй като продажбите на билети не вървели с очакваното темпо. 3 месеца след пускането на билетите, засега изкупени са само най-скъпите и най-евтините. Тези, които минават за средна цена – от 100 до 200 лв. помръдват едва-едва. Съобщаването за участието на Лили Иванова тутакси генерира движение в заявките. През 2012 г. фенове на Иванова от цялата страна изкупуват до последната от 12-те хиляди седалки на „Арената“, включително и тези без добра видимост.

Търговската сделка „Бочели плюс Лили“ била подшушната на организаторите от Георги Тошев, който свършил докрай посредническата мисия, убеждавайки Лили да приеме провокацията. Преди 7 години Ивайла Бакалова в ролята на организатор така си спестява резила да изведе ретро кумира Демис Русос пред празна зала 1. Даже и с помощта на Лили тогава не се разпродават всички билети.

Макар да се говори за хонорар от 150 хиляди лева за естрадната примадона, предполага се, че този път тя не поставяла условия, а приела без пазарлъци. Докосването до определяния като божествен глас тя калкулирала преди всичко като добра възможност за автореклама с дивиденти в бъдещето. Навършвайки официално 75, а неофициално – поне 77 (спекулациите с рождената й година стигат до 1934 г. – т. е. би следвало да е на 80), звездата казва, че ще пее, докато Бог е решил, винаги цитира Ванга, която й предрекла, че „ке пее цял живот“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

http://youtu.be/DB5NxVAyaa4

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Андреа Бочели си пълни залата с Лили Иванова"

  1. Петър   18.01.2014 at 21:47

    Голямата Лили и големия Бочели – това ще бъде музикалното събитие за 2014 год.!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *