4 важни хранителни добавки срещу грип

gripВсе още е сезонът на грипа и настинките. Да, идва истинска, сияйна пролет и всичко се пробужда за живот, а пикът на вирусните заболявания почти приключи, но това съвсем не означава, че те са отминали. Много често бъркаме понятията грип и настинка. Каква е разликата? Действително, много от симптомите съвпадат и това често е остър подводен камък за множество, дори опитни, лекари, доколкото грипът, неправилно диагностициран, би могъл да бъде съпроводен с редица усложнения, водещи до летален изход. Особено застрашени са хората с намалена имунна защита и бременните жени. Заразяването с грип, до първите симптоми, обикновено протича взенапно, докато при обикновена настинка инкубационният период за действие на конкретния вирус може да отнеме 2-3 дни.

Но какви са симптомите при класическия грип? Заразяването обикновено протича по следната схема: хрема, висока температура и втрисане, мускулни болки и парене в очите, липса на сили, кашлица и общо неразположение. Как да избегнем всичко това и да намалим пораженията, така че да възвърнем здравето и работоспособността си в максимално кратък срок? Тук ще ви предложим някои невероятно полезни продукти, както и няколко съвета, как да подсилите своята имунна система и да се преборите с въпросното неприятно и понякога доста опасно заболяване.

Витамин С

Един от първите и най-важни елементи в успешната борба с грипа, разбира се, е витамин С. Както вероятно вече знаете, той представлява един от най-чудесните антиоксиданти и е от неоценима полза при производството на енергия. Недостигът му води до инфекции, чести настинки, кървящи венци, бавно заздравящи рани, кървящи хемороиди, запек, цистит и множество други. Важно е да знаете, че това е водоразтворим витамин. Организмът не се запасява с него, поради което е от особено значение, при липса на една добре балансираната суровоядна диета (а често дори и тогава!), да приемате специални хранителни добавки, с които да компенсирате липсата му. Такива например са Amix Vitamin C With Rose Hips (обогатен с шипков екстракт), Витамин С 500 мг (горски плодове), Haya Labs Buffered Vitamin C 500 mg With Bioflavonoids (обогатен с биофлавоноиди), както и останалите, наситени с витамин С продукти на Haya Labs. На пазара се предлага и специална серия за деца, която има най-различни вкусове, така че вашият малчуган да им се наслади напълно. Едно наистина добро предложение са  Витамин С – 250 мг 90 дъвчащи таблетки и дъвчащите таблетки Витамин С с вкус на тропически плодове.

Ехинацея

Друго много важно средство в борбата срещу грипа е ехинацеята. Тя представлява многогодишно растение, чийто произход е Северна Америка, има красиви, подобни на маргаритки цветове. Широко използвана е в много билкови препарати, чието предназначение е да съкратят времетраенето на заболяването между един и два дни. Всъщност, ефикасността й, що се отнася до последната точка, е научно доказана в Уисконсинския университет, САЩ. Известното издание Annals of Internal Medicine пише, че употребата на ехинацея е в състояние – и то без никакви странични ефекти – да съкрати периода на боледуване с минимум 10 процента. Известни и доказано ефикасни продукти, съдържащи ехинацея са Amix Multi Mega Stack витамини и минерали с ехинацея, Haya Labs Echinacea и Анти колд (ехинацея капки).

Чесън

Тук няма да пропуснем и чесъна – тази силно кръвопречистваща билка, която ще ви помогне да се справите с неприятните грипни симптоми. Изключително добри продукти, сдържащи чесън са Haya labs odorless garlic, Natures Bounty Garlic Plus Parsley (обогатен с екстракт от магданоз) и Гарлицинът, който също съдържа чесън на прах без неприятни миризми, което не само ще подобри здравето ви, но и ще ви накара да се чувствате комфортно при общуването си с приятелите.

Пчелно млечице

И на последно място, но в никакъв случай не по важност, е пчелното млечице и продуктите, които го съдържат. То е естествен и мощен имуностимулатор, употребяван в битката с множество болести. Препоръчителни продукти, обогатени с пчелно млечице са Haya Labs Royal Jelly, Natures Bounty Premium Gold Royal Jelly и останалите продукти от този вид, които можете да откриете на известния http://bg-fitness.com. Използвайте промоционалният ни код 5555 който автоматично ще Ви даде 5% допълнителна отстъпка при покупка. Молим Ви да споделите тази статия, ако Ви е харесала.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *