30 хил. лв. хонорар поиска Лили Иванова, за да пее в пловдивско заведение!

Лили Иванова

  Доскоро добри пари взимаха и представителите на фолка. Сега обаче интересът към тях е намалял и хонорарите им са занижени с близо 30%. Преди кризата най-именитите чалгаджийки прибираха без проблем по 6000 лв. на участие. Тази сума вече е мечта за тях, коментират запознати със стагнацията в бранша.

Най-високи са тарифите за участие на Преслава и Галена. Първата е ценена от кръчмарите заради гласовите си данни, а втората заради шоуто, което прави пред публиката. И двете прибират по 4500 лв. на нощ. Останалите им колежки вече се задоволяват е до 2 хиляди лева за участие. Певици от втория ешелон на „Пайнер“ могат да бъдат наети и за 1000 лв., като половината от тези средства остават за фирмата.

Все още най-желан и съответно най-скъп във фолка е Азис. Той не си отваря устата, ако не получи пачка от 10 бона.

В челната класация на най-скъпоплатенмте родни изпълнители се нареждат естрадните титани Лили Иванова и Васил Найденов. Преди седмица изпълнителката на „Панаири“ шашнала собствениците на пловдивски пиано бар с искане за космически хонорар от 30 000 лв. След като чули сумата, баровците й отговорили, че при това положение няма да имат възвръщаемост и й затръшнали телефона. После поканили нейната колежка Йорданка Христова да им пее „само“ за 5000 лв.

Миро си остава един от най-желаните певци по родните заведения с жива музика. Неговото участие струва 5000 лв. и излиза рентабилно на рес-торантьорите, тъй като мистър „Каризма“ вкарва доста клиенти. С подобен хонорар са и Елица и Стунджи. Сред музикантите, които см знаят цената, са също Влади Ампов – Графа и група „Акага“. Те прибират между 4 и 6 хиляди лева в зависимост от събитието, на което са поканени.

Заради икономическата криза собствениците на ресторанти и дискотеки все по-често се опитват да се пазарят за цената. Преговорите рядко променят драстично хонорарите на изпълнителите, но затрудняват комуникацията между страните.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *