Янка Рупкина изгоря с бърз кредит

Янка Рупкина е поредната жертвата на измамата „бърз кредит“, оплака се самата тя. Известната народна певица била ужилена от измамниците преди няколко месеца, но едва сега, покрай многото случаи с опарени от подобен тип кредити, реши и тя да излее мъката си.

Живата легенда на народната музика посъветва читателите да не се подвеждат като нея с пирамидите за бързи кредити
Живата легенда на народната музика посъветва читателите да не се подвеждат като нея с пирамидите за бързи кредити

Одисеята на Янка започнала през септември 2012-а, когато изтеглила от широко рекламирана компания бърз кредит в рамките на 1000 лева, с който искала да посрещне зимния сезон и да направи някои покупки за домакинството от първа необходимост. Сумата й била отпусната само срещу лична карта в офис на 2 пресечки от дома й. Рупкина дори познавала лично момичето, което работело за фирмата кредитор, тъй като то било внучка на нейна приятелка. Янка подписала договор, според който в рамките на 6 месеца трябвало да връща по 190 лева и 76 стотинки.

Янка Рупкина Като напълно съвестен и изряден платец Янка започнала да си плаща месечните вноски както си му е редът – до 5-о число на всеки месец. Проблемите обаче започнали на четвъртата вноска, когато тя закъсняла с 2 дни да погаси кредите. От фирмата й казали, че това не е фатално и ще се отрази с няколко стотинки на последната й вноска. Тогава започнали и същинските проблеми на Рупкина. Оказало се, че по договор тя дължи и лихва върху лихвата. Забавената четвърта вноска от 190 лева била олихвена с 5 лева и те се олихвявали допълнително всеки ден в продължение на 2 месеца!

Омагьосаният математически кръг от лихви показал, че Янка дължи 600 лева наказателна такса заради неплащането на време на лихвата. Тъй като певицата нямала тези пари кеш, тя отложила плащането на сумата с няколко дни. Кредиторите обаче веднага треснали зверска лихва и на неизплатената сума от 600 лева, като с всеки забавен ден тя се увеличавала с още 50 лева.

На стари години ме измамиха като първолачка. Попаднах на най-долните лихвари, не мога да ги дам и под съд, защото бизнесът им е легален. Чисто и просто съм изтеглила 1000 лева, като накрая върнах 2862 лева! Пазя си всички бележки и документи, но адвокатите вдигат рамене и ми казват, че сама съм си виновна. Каква е тази държава, в която живеем? Няма никаква защита за хората“, роптае популярната певица за финансовите си неволи. И апелира българите: никога, при никакви обстоятелства не взимайте бърз кредит, колкото и изгоден да ви изглежда.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

http://youtu.be/tSs4BbnNWFw

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Янка Рупкина изгоря с бърз кредит"

  1. иМЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО   19.01.2014 at 13:58

    ДЕЛИ НА MAXI-CARD НА ПРОЧУТАТА БАНКА-ДСК – НЕ Е СЪЩА СХЕМАТА!?! ТОВА ОЖЕСТОЧАВАНЕ НА БАНКИТЕ ОТПУСКАЩИ ДРЕБНИ КРЕДИТИ ПСЕ ЗАБЕЛЯЗВА НЕЗАБАВНО ПОДИР ЗАВРЪЩАНЕТО НА КОБУРГ-ГОТТА В СТРАНАТА – ЗАНАЯТ НА ФИРМИТЕ МУ Е ТОВА.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *