Явор Бахаров влиза в ролята на най-известния любовник – Ромео!

Явор Бахаров и Радина Кърджилова в сцена от филма "Тилт"

  След като влезе в кожата на Рафе Клинче в „Железният светилник“ във Военния театър, Явор Бахаров се превъплъщава в ролята на най-известния любовник в световната драматургия – Ромео. Партнира му новото попълнение в трупата – Радина Кърджилова, най-подходящото лице за Жулиета според режисьора Николай Ламбрев.

Шекспировият шедьовър не е поставян в Театър „Българска армия“ от 1980 година, когато ключовите роли в постановката на Иван Добчев са изпълнени от някогашния секссимвол Иван Иванов и покойната вече Мариана Димитрова. След трагичната смърт на Мариана в Щатите и оттеглянето на Иван от сцената за изпълнението на двамата се носят легенди.

Това прави задачата на Явор и Радина особено трудна, убедени са в арт гилдията.

Николай Ламбрев очевидно залага на популярността, която младите актьори спечелиха с участието си в „Стъклен дом“, след което бяха назначени във Военния театър.

Той твърди, че с превъплъщенията си Явор и Радина ще излязат от познатото екранно клише.

„Това е стара история, която всеки смята, че познава – легендата за една голяма любов, която свършва трагично. Мен обаче ме занимава фактът, че от Средновековието, когато се е родила притчата, върху която е писана пиесата, нищо особено не се е променило в отношенията на хората. И днес омразата и ненавистта продължават да ги разделят.

Любовта е изпитание както за отделния човек, така и за системата, в която живеем. Днес е поставена под съмнение въобще дарбата ни да обичаме“, обяснява Ламбрев.

Премиерата на постановката, която нямало да е авангардна, е предвидена за март, а репетициите в театъра едва са започнали.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *