Юлиан Константинов пял на една сцена, с най-големите звезди на световната опера

Юлиан Константинов

  Участието на Юлиан Константинов във „ВИП Брадър“ показа за пореден път, че в България хората не знаят почти нищо за истински успелите си и значими сънародници.

Вярно е, че Константинов никога не е парадирал с оперната си кариера, а името му стана известно в България благодарение на телевизионни игри и популярни програми.

Това обаче не е извинение, че повечето от хората не знаят, че Юлиан е сред най-успелите български оперни певци, дори и след преждевременно прекъснатата си кариера. Работил е с всички големи диригенти и е пял на най-престижните оперни сцени в Европа, Азия, Америка и Австралия.

Клаудио Абадо

Незабравими за публиката ще останат ролите му в Миланската скала, както и в оперните театри в Болоня, Рим, Париж, Ковънт Гардън в Лондон, както и турнетата му с Рикардо Мути. Юлиан Константинов участва в един от най-забележителните записи на Реквиема на Верди.

Той е направен на 25 и 27 януари 2001 г. в Берлин по случай 100-годишнината от смъртта на великия композитор.

Записът може да бъде наречен исторически не само заради музикалната си стойност, но и поради факта, че това е завръщането на може би най-добрия жив диригент – Клаудио Абадо, на сцената, след като успява да пребори рака.

Той не само дирижира Реквиема, но създава такава неповторима атмосфера с излъчването си, че не случайно записът е признат за един от най-добрите на гениалното произведение.

Юлиан Константинов в ролята на Фиеско в операта "Симоне Боканегра" от Верди

Концертът е заснет и издаден на дивиди от EMI classics, а целият може да бъде гледан в YOUTUBE.

Заедно с Юлиан Константинов в него пеят едни от най-големите звезди на световната опера

Роберто Аланя – тенор. Ангела Георгиу – сопран, и Даниела Барселона – мецо.

Участват още шведският радиохор и Берлинската филхармония.

Това е музикално събитие, което ще остане в историята на музиката, а участието на Юлиан Константинов в него е повод за гордост.

Припомняме го, защото културата, за щастие, не започва и не свършва с българските медии, които в последните години произвеждат ерзац звезди на килограм.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "Юлиан Константинов пял на една сцена, с най-големите звезди на световната опера"

  1. veli   07.11.2012 at 20:32

    NAI GOLEMIA BOKLUK KOITO SAM VIJDAL

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *