Ханку Брат от рекламата на “Хенди” – роднина на Меглена Кунева!

Якият бълтарин не бил профеусионален актьор

  Героят на една от най-скандалните и обсъждани тв реклами – тази на мобилния търговец „Хенди“, в която Ханку Брат казва: „Не мож строши, туй що не мож строши“ и скача върху наръч със съчки, се оказа роднина на бившия еврокомисар Меглена Кунева. Якият българин не е професионалей актьор.

Творческият директор на рекламната агенция DDB Sofia Васил Петраков, който е и режисьор на скандалния клип с Ханку Брат, е категоричен, че рекламата не накърнявала историята ни.

Меглена Кунева

В СЕМ наскоро постъпила жалба, че образът на Ханку Брат се гаврел с патриотизма на българина, и клипът попаднал на мушката на цензурата. Медийният инквизитор СЕМ обаче преценил, че няма основание за тревога и образът на Хан Кубрат бил представен с мярка и се вписвал в стилистиката на съвременната реклама. Според запознати това била любимата реклама на шефа на СЕМ Гого Лозанов и той лично се заел да убеждава колегите си медийни надзорници в достойнствата на клипчето.

„Тъй като батерията на телефонния апарат, който се рекламира, издържа 25 часа, ни хрумна, че би могло да ги представим като 25 съчки.

И ето така, по един естествен начин си дойде идеята за Хан Кубрат. В главната роля е един наш познат, който paботи в бизнес средите. He е професионален актьор. Решихме да го наречем Ханку Брат“, пояснява замисъла си Петраков.

Според него иронизирането на българската история не било чак такъв проблем, тъй като това било практика и в световен мащаб.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *